Островът в кухнята е елемент, който е създаден с цел удобство и функционалност, а с годините се превръща и в декоративен акцент, който подсилва естетиката на помещението.

В галерията сме подбрали няколко интересни примера за модерни кухненски острови, подходящи както за изцяло бели кухни, така и за по-цветни интериори. Създадени са за модерен или индустриален стил обзавеждане.

Един от ярките примери е моделът на Project A01 Architects. Той наподобява модерна скулптура с изчистени линии и ъгли, перфектно изработен за конкретното пространство. Островът е красиво продължение на извивката на прозореца, пише grandecor.bg.

Някои от решенията са изпълнени като логично продължение на кухненския плот. Те са конструирани така, че да се ползват и като трапезарна маса. Заобиколени от бар столове се превръщат в удобна маса за хранене. Една от красивите идеи в цвят венге, на фона на бял гланц е островът на Alexandra Fedorova. Той е с нестандартна трапецовидна форма, съчетана с красива визия и удобство.

Един от най-внушителните модерни кухненски острови, който сме подбрали е дело на Zoumboulakis Architects. Визията му е индустриална, а решенията нестандартни и интерсени. Островът е разположен на две нива, според разпределението на кухнята. Започва със стандартна форма в горната част и прелива плавно в трапезарна маса, наподобяваща клюн на птица. Тук също имаме внушителни скулптурни детайли и материали, които са отражение на общия фон в помещението.

Geometrix Design проектират остров с минималистичен дизайн. Заобиколен е от 6 черни стола, контрастиращи с бляскавата визия на цялото пространство в бяло. Тук замисълът е отново е за мултифункционална употреба – бар или дневна маса.

Следващото предложение е на кухненски остров във формата на кораб. Това е проектът на дизайнерите от Alno. Необичайният външен вид не е за сметка на неговата функционалност. Той може да се позиционира по различен начин, според нуждата на потребителя. На фона на минималистичната визия наоколо, този дизайн е висша форма на изящество и буди възхищение.

Нестандартна е визията и на модела на Gitta Gschwendtner за Schiffini. Многобройни чекмеджета с различни форми и размери стърчат от двете страни на острова, в които се съхранява всичко необходимо при употребата на платформата или кухнята като цяло.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg