Екстремните приключения в Пловдив се завръщат! На 31 май, този петък, от 10:30 часа любимият „Акваленд” официално дава старт на летния сезон.  Пловдивчани ще могат да изживеят пак невероятните усещания от трите най-екстремни пързалки в България.  От „Акваленд” не забравят и любимия празник на малчуганите – първи юни. На този ден ще има специални изненади за малките търсачи на силни усещания. Под егидата на кмета на район "Тракия" Костадин Димитров редица малчугани ще влязат безплатно на детския празник. 

За трета година впечатляващата пързалка „Кинг Кобра” ще „поглъща”  ентусиасти, а към екстремното изживяване ще се допълнят двете съоръжения, които направиха фурор при дебюта си миналата година. „Ракета” и „Камикадзе” обещават истинско екстремно преживяване на 20 метра височина, което ги превърна в най-високите съоръжения в „Акваленд” – Пловдив.  

Въпреки че е трудно някоя от  пързалките да стане „любима” на посетителите  заради уникалността и на трите съоръжения, все пак „Ракета” бе сред най-предпочитаните пързалки.  В нея влизаш в купол, чийто под се отваря и буквално политаш вертикално. Усещането е като в падане в бездна, а скоростта, до която може да се достигне при падането е 85 км/ч! „Камикадзе” пък ще добави още повече скорост и адреналин за посетителите.  

Все толкова вълнуваща е и  „Кинг Кобра”. Височината, от която се спускат посетителите на комплекса от съоръжението, е 19 метра, а максималната скорост, с която се изстрелват към хищната кобра е над 70 км/ч. Това е и единствената пързалка с възможност за състезания при такава скорост.