Всеки зодиакален знак е подвластен на един от четирите основни елемента на планетата и той оказва влияние във всеки аспект от неговия характер. Според астролозите обаче особено голямо значение имат елементите за съвместимостта между хората. Вижте каква е вашата.

Огън

Огънят е първият от четирите зодиакални елемента и под неговата власт попадат знаците ОВЕН, ЛЪВ и СТРЕЛЕЦ. Огнените хора са спонтанни, бързи, преливат от енергия. Понякога може да изглеждат вглъбени в себе си, или да прекаляват с обективното представяне на нещата, сякаш наблюдават света отстрани и нямат нищо общо с него. Но в същността си притежават висок дух, силно самоуважение, нестихващ ентусиазъм и неутолимо желание за себеизява. Сред главните им черти е огромният стремеж към лична свобода.

Земя

Вторият зодиакален елемент Земя властва над знаците ТЕЛЕЦ, ДЕВА и КОЗИРОГ. Те са известни с твърдоглавието си, но не ги съдете - то се основава на опита и наблюдението им над действителността. Не се увличат по блясъка и повърхностните съждения, пред имагинерното предпочитат реалното, залагат на теорията, а не на въображението. Те проявяват истинско търпение и самодисциплина в постигането на целите си. Притежават безгранична упоритост, невероятна жилавост и имат вродено разбиране за света и неговото безкрайно многообразие.

Въздух

Третият елемент Въздух владее зодиите БЛИЗНАЦИ, ВЕЗНИ и ВОДОЛЕЙ. Тези знаци интуитивно усещат присъствието на околните, умеят да се изявяват, без да се натрапват, влиянието им върху околните е опияняващо без да се забелязва. Въздушните знаци са подвластни на теориите, концепциите и конспирацииите. Умеят да се изразяват правилно и красиво, да правят логични и абстрактни връзки между съжденията. Те запазват своята безпристрастност дори и в напечени ситуации. Заобикалят емоциите и проблемите на другите.

Вода

Водата е последният от елементите и под негова власт са знаците РАК, СКОРПИОН и РИБИ. Тези хора са интуитивни, с въображение и богата душевност, водят се изцяло от сетивата си. Водните зодии са дълбоко емоционални, преливат от състрадание към околните, а понякога и от криво разбрано съжаление. Случва се да изглеждат странни, но това е защото са мистици, мечтатели и вярват, че имат връзка с някакви по-различни и дълбоки измерения на живота. Те са донякъде тайнствени, но в същото време задълбочени и умни.

Съвместимост

ОГЪН и ОГЪН

Когато два пламъка се съберат, те се разгарят по-високи, по-буйни и могат да предизвикат истински грандиозен пожар. А от него има два изхода - или ще помете всичко по пътя си, или просто ще изтлее. Връзките между два огнени знака могат да осветят тъмнината, да разтопят леда и да победят страха. Но да се поддържа постоянен пожар е трудно. Никой няма надмощие.

ВЪЗДУХ и ВЪЗДУХ

Двата въздушни знака заедно са израз на абсолютната свобода на движението - при подобна връзка отпадат всички ограничения. Това съчетание може да прерасне в чудесно интелектуално, емоционално и духовно извисяване и любов. Но не бива да се забравя, че без свежи пориви въздухът застоява, а внезапно може да се извие и яростен вихър. Никой няма надмощие.

ВОДА и ВОДА

Когато водата се слее с вода, съпротивлението изчезва. Тази връзка прилича на непрестанен поток от вдъхновение, което накрая се влива в големия океан на просветлението. Или след време просто затлачва устието и става обикновено мочурище, от което измъкването е трудно. Водата утолява жаждата, но може да донесе и бедствени наводнения. Никой няма надмощие.

ЗЕМЯ и ЗЕМЯ

Когато земята срещне земя, те могат да издигнат висока планина от вяра и могъщество. Но в зависимост от посоката, която ще поемат може да се образува и безводна пустиня. Ако представител на този елемент истински емоционално се развълнува, а това не се случва често, земната кора може да се разтърси, а от пукнатините да изригне лавата на вулкан. Никой няма надмощие.

ОГЪН и ВОДА

Един буен пламък може да изпари малко количество вода, но голямата вода може да угаси и най-мощния огън. Това е причината огънят инстинктивно да се бои от водата, той всячески се стреми да я заобикаля, защото я уважава. Всъщност подсъзнателно и двамата се страхуват един от друг, защото всеки е способен да унищожи другия. Рядко се свързват. Водата може да има надмощие.

ОГЪН и ЗЕМЯ

Очевидно е кой от двата елемента е по-силен и по-устойчив. Земята си стои непоклатимо на мястото, а огънят само сменя посоката си и винаги и устремен към небесата. Разбира се, земята може да се разтърси от някой взрив. В същото време тя крепи огъня, като образува здрава основа за пламъците му, но и много пръст може да задуши и най-яркия огън. Никой няма надмощие.

ВЪЗДУХ и ОГЪН

Въздухът разгаря огъня още по-ярко, избухвайки в истински възторг и ентусиазъм, но може да пробуди и ярост, и гняв. Прекалено големият пламък може да "изяде" целия кислород от въздуха и дишането да стане трудно. А твърде много въздух - например силният вятър, може да принуди пламъка да мъждука и примигва колебливо. В такава връзка никой няма надмощие.

ВЪЗДУХ и ЗЕМЯ

Въздухът е съставна част на земята, но той не се нуждае от нея. Тя е обречена на неподвижност, но може да се разтърси от трусовете, предизвикани от газовете в недрата й. В същото време въздухът се движи свободно, няма ограничения, може да прави, каквото си иска. Земята е отделена от него, но силните ветрове могат да я изронят. Възможно е надмощие на въздуха.

ВОДА и ВЪЗДУХ

Въздухът е съставна част от водата, раздвижва я, разбива я, превръща я в разпенени вълни, но може и да се оттегли. И не е в нейния контрол да го спре. Когато водата проникне във въздуха под формата на влага, тя го превръща в облекчаващ дъжд и той отново става нейната вътрешна стихия, но тя пак няма контрол над действията му. Имат здрава връзка. Въздухът може да има надмощие.

ВОДА и ЗЕМЯ

Водата си търси дом и го намира в земята. Това е блаженство за нея, защото само влагата позволява на растенията да покълнат. Без нея земята е безплодна. В същото време без земята, която да напои, съществуването на водата е излишно. Те се нуждаят един от друг. Многото вода може да превърне земята подвижен пясък, но тя пък може да я пресуши. Земята може да има надмощие.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg

Източник: пик