След като ви запознахме с вкусовите предпочитания и предразположението към определени храни на различните зодии, сега ще ви помогнем и да свалите килограми. Защото спазването на диета според зодията дава най-сигурни и трайни резултати, категорични са астролозите. Според тях всеки организъм е индивидуален, но зодията дава общи насоки за спазване на хранителен режим, благодарение на които завинаги ще се отървете от лошите навици, които провалят диетата ви. Вижте какво правилата за вашия знак и запазете завинаги тънка талия.

Овен

Представителките на зодия Овен започват диети ентусиазирано, но бързо се отказват. Нервната система е уязвимото им място, често се оплакват от главоболие и безсъние.

Забранени храни: тестени, пържени и мазни храни, майонеза, ядки, кафе, енергийни напитки

Диета: дневното меню трябва да включва повече плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, животински белтъчини (нетлъсти меса, риба и пиле) и млечни продукти. Пикантните ястия отговарят на буйния нрав на Овните и също е добре да присъстват в менюто им.

Напитки: билкови чайове, фрешове и минерална вода.

Витамини: В и С.

Минерали: желязо.

Най-подходящ разтоварващ ден: вторник

Телец

Телецът е най-големият чревоугодник в зодиака. Представителките на тази зодия обичат вредната храна в неразумни количества. Често са с наднормено тегло. Почти невъзможно е да спазват диета, затова трябва да променят някои от хранителните си навици. Уязвимите им места са шията и гърлото.

Забранени храни: тестени и пикантни храни, бисквити, бонбони, сметана, сосове, бира

Диета: дневното меню трябва да включва повече пълнозърнести храни, пилешко и пуешко месо, плодове и зеленчуци (без картофи), варива.

Напитки: липов чай и минерална вода.

Витамини: А, С и Е.

Минерали: калций и йод.

Най-подходящ разтоварващ ден: петък

Близнаци

Жените Близнаци най-често се хранят набързо и с нездравословни храни. Обичат да експериментират и да опитват нови и нови храни. Удоволствие е да ги наблюдаваш, докато се хранят. Уязвимите им места са ръцете и нервната система.

Забранени храни: алкохолни коктейли, газирани напитки, кафе

Диета: Най-важното е да се хранят често и по малко. Дневното меню трябва да включва повече растителни белтъчини (варива, ядки), свежи плодове и зеленчуци.

Напитки: чай и минерална вода.

Витамини: B и C.

Минерали: калций и калий.

Най-подходящ разтоварващ ден: сряда

Рак

Раците са кулинарни естети, които често се поддават на хранителни изкушения. Не понасят некачествената храна и предпочитат сами да приготвят ястията, с които се хранят. Най-уязвимите им места са стомаха и пикочната система.

Забранени храни: захар и захарни изделия, бял хляб, бира

Диета: Дневното меню трябва да включва повече пълнозърнести храни, риба, млечни продукти, плодове (предимно цитруси, без банани), тъмнолистни зеленчуци.

Напитки: фрешове и минерална вода.

Витамини: А и С.

Минерали: желязо и калций.

Най-подходящ разтоварващ ден: понеделник

Лъв

Лъвът обича изисканата храна и ненавижда диетите. Представителките на тази зодия превръщат вечерята в пиршество. Добре, че имат много добър метаболизъм и винаги преливат от енергия. Уязвимите им места са сърцето и гръбнакът.

Забранени храни: сол и солени храни, тлъсти меса

Диета: дневното меню трябва да включва повече нетлъсти червени меса, нискомаслени млечни продукти, зеленолистни зеленчуци, свежи плодове (предимно цитруси).

Напитки: червено вино в умерени количества и минерална вода.

Витамини: А и С.

Минерали: желязо и калций.

Най-подходящ разтоварващ ден: неделя

Дева

Девата е царицата на диетите. Решат ли, че трябва да отслабнат, представителките на тази зодия преминават на аскетичен диетичен режим и бързо свалят килограми. Уязвимото им място е храносмилателната система.

Забранени храни: захар и захарни изделия, кафе

Диета: дневното меню трябва да включва повече нискомаслени млечни продукти, сурови и варени зеленчуци, ядки, пълнозърнести храни и сушени плодове.

Напитки: билкови чайове, фрешове и минерална вода.

Витамини: В и С.

Минерали: калций и калий.

Най-подходящ разтоварващ ден: сряда

Везни

За Везните храненето е истински празник. Ядат бавно и продължително, често прекаляват с любимите си храни. Уязвимите им места са бъбреците и кръвообращението.

Забранени храни: шоколад и алкохол

Диета: дневното меню трябва да включва повече риба, нискомаслени млечни продукти, варива, ядки, тъмнолистни зеленчуци, свежи и сушени плодове.

Напитки: минерална вода.

Витамини: С и Е.

Минерали: калций и магнезий.

Най-подходящ разтоварващ ден: петък

Скорпион

Скорпионите са пристрастени към висококалоричната храна и нощното хранене. Обожават подправките и пикантните храни. Често страдат от наднормено тегло.

Забранени храни: гъби (предразположени са към хранителни натравяния), алкохол и кафе

Диета: Дневното меню трябва да включва повече пълнозърнести храни, варива, кълнове, пиле и риба, свежи плодове и зеленчуци.

Напитки: чай и минерална вода.

Витамини: А и С.

Минерали: цинк и селен.

Най-подходящ разтоварващ ден: вторник

Стрелец

Стрелецът се храни обилно и разнообразно. Диетите са необходимост, но причиняват депресии на чувствителните представителки на тази зодия. Уязвимите им места са бъбреците и черният дроб.

Забранени храни: захар и захарни изделия, масло, сметана, сосове, алкохол

Диета: Дневното меню трябва да включва повече нетлъсти меса, нискомаслени млечни продукти, зеленчуци (без патладжани) и плодове.

Напитки: фрешове и минерална вода.

Витамини: С и В.

Минерали: калций и силиций.

Най-подходящ разтоварващ ден:четвъртък

Козирог

Козирозите са работохолици, но никога не пропускат обяда. Диетите определено не са за тях, защото нямат време и търпение да ги спазват. Уязвимите им места са костите, ставите, зъбите и ушите.

Забранени храни: сол и солени храни, пикантни ястия

Диета: Дневното меню трябва да включва повече риба, пиле, яйца, нискомаслени млечни продукти, ядки, кореноплодни зеленчуци и плодове.

Напитки: билкови чайове и минерална вода.

Витамини: В и Е.

Минерали: калций.

Най-подходящ разтоварващ ден: събота

Водолей

Водолеите предпочитат да "поглъщат" духовна храна и нерядко забравят да се нахранят. Нямат нужда от диети, а от често хранене на малки порции.

Забранени храни: мазни и пържени храни

Диета: дневното меню трябва да включва повече риба и морски дарове, соеви продукти, пълнозърнести храни, ядки, тъмнозелени зеленчуци, пресни и сушени плодове.

Напитки: минерална вода.

Витамини: С и Е.

Минерали: желязо и калций.

Най-подходящ разтоварващ ден: събота

Риби

Представителките на зодия Риби са от жените, на които "всичко им се лепи". Много са капризни към храната и непостоянни в спазването на диети. Уязвимите им места са черният дроб и бъбреците.

Забранени храни: сол и солени храни, алкохол

Диета: дневното меню трябва да включва повече пълнозърнести храни, нискомаслени млечни продукти, риба и морски деликатеси, пиле, яйца, зеленчуци и плодове.

Напитки: минерална вода.

Витамини: В и С.

Минерали: желязо.

Най-подходящ разтоварващ ден: четвъртък

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg

Източник: пик