Продължаваме да ви представяме различни идеи, свързани с наближаващия светъл празник. Днес сме се спрели на кулинарната тема. Ще ви представим рецепти, които биха ви накарали да си оближете пръстите.

Печена шунка с кафява захар и горчица

08041

Захар, горчица и оцет са единствените съставки, които са ви нужни за глазирането на тази шунка.

Хрупкави бананови мъфини

08042

За да станат идеални, трябва да забъркате сместа от предния, преди печенето, ден. За приготвянето са ви необходими: брашно, захар, сода за печене, сол, несолено масло, яйца, мляко, ванилия, пюре от банани, банани, орехи и кокос

Картофи на фурна

08043

Към обикновените картофи на фурна добавяте пиле, мляко и поръсвате отгоре сирене Грюер. Печете в керамична тавичка за по-бързо и удобно.

Сметанов грах

08044

Към прясно сварен грах добавете пушена панчета и залейте с лимоново-сметанов сос.

Горещи кифлички с кръст

08045

Направете сладки кифлички и ги украсете със сладко-лимонен кръст, за да са в тон с празника.

Сладки зайчета

08046

Направете курабиики с различни вкусове и ги изрежете във формата на зайче. След това ги поставете в предварително направена великденска кошничка.

Фреш от ягоди

08047

Започнете сезона на ягодите с фреш, смесен с Просеко. За децата смесете сока от ягодите с газирана вода.

Тарт с рикота, шунка и лук

08048

Изпечете тарт с коричката на пица и го напълнете с рикота, шунка, лук и яйца

Агнешки бут с билки

08049

Намажете агнешкия бут с паста от лук, магданоз, копър, селъри и чесън. Печете в компанията на ряпа и лук.

Аспержи със страхотен дресинг

080410

Яйца и аспержи са класическа френска комбинация. Поръсете аспержите, които са сварени на пара, с нарязани на ситно яйца и дресинг с горчица.

Великденски пай

080411

Великденският пай е типично италианско ястие, което може да се приготвя през цялата година. Той е с пълнеж от портокалово-рикотен крем и е затворен с капаче от хрупкаво тесто.

Свежа салата от броколи

080412

Тайната съставка за тази салата са хрупкавите печени ядки.

Поповърс

080413

Това са много вкусен вид кифлички, които са пълни с различен вид конфитюр и масло. Те са идеален пълнеж за всяка великденска кошничка.

Ризото с кисело мляко и грах

080414

Пармезан и нискомаслено кисело мляко се изсипва в ризотото, за да се предаде по-добър вкус.

Още новини четете ТУК

TNS.bg