Той е един от най-богатите хора в Русия. Той е писал текстовете на някои от най-големите хитове на Филип Киркоров и Кристина Орбакайте. Той притежава радиостанции, но шоу бизнесът не е единствената му страст. Михаил Гуцериев е акула в банковия и нефтения бизнес. По данни на „Форбс“ състоянието на 58-годишния олигарх се изчислява на 2,8 милиарда долара.

Дошло време обаче произхождащият от кавказката република Ингушетия Гуцериев да ожени сина си Саид. Сватбата беше вчера, а за нея говори вече цялата преса в Русия, пише "Комсомолска правда", цитирана от clubz.bg.

Най-важна е булката - това е почти 20-годишната Хадидже Ужахова, която е студентка по стоматология. Младоженецът е на 28 години. Въпреки впечатляващата охрана на сватбата, техните приятели разпространяваха снимки от събитието в социалните мрежи.

Това са шаферките, облечени в традиционни носии. А това са...

...кавалерите им. Сватбата бе в един от най-скъпите ресторанти на Москва - "Сафис". В последните дни съседите на заведението наблюдаваха с интерес приготовленията - цветя, декори, музикална техника и много, много охрана.

Целият ресторант бе окичен със свежи цветя, за да посрещне младоженците. 

Но най-голям интерес предизвикаха поканените изпълнители. Енрике Иглесиас изпълни най-големите си хитове и отдели време да се снима с почитателки от всички възрасти. 

Най-голям фурор предизвикаха Дженифър Лопес и Стинг.

Руски медии са потърсили информация от промоутъри, според които техните участия не струват по по-малко от 1 милион долара. 

Патрисия Каас също успя да се впише в тази - меко казано - ексцентрична обстановка. След нея на сцената излязла и руската легенда Алла Пугачова.

Като на всяка сватба, финалът бил отреден за тортата. Не само огромна, но и декорирана със символа на исляма - полумесец.

 

Още новини вижте - ТУК

TNS.bg