Въпреки първоначалния ужас, който предизвикал пишман похитителят в самолета на Egyptair, един от британските заложници, успял да си направи селфи с него, на което е дори усмихнат. Британецът попитал „атентатора“ дали могат бъдат снимани заедно, което той приел веднага. 

Междувременно обаче Бен Инес, който се щракна с фалшивия похитител на египетския самолет, беше „монтиран” върху снимки от знакови събития, оставили болезнен спомен в световната общественост, съобщава „Дейли Мейл”, цитиран от Блиц. Образът на инспектора по безопасността лъсна на снимка от убийството на Джон Кенеди, до Адолф Хитлер, сред бойци на „Ислямска държава” и т.н.

Вижте за какво става дума:



Целият албум е дело на потребител в социалните мрежи с псевдоним „Присмехулник”, който го е кръстил „Колекцията на Бен Инес”.



26-годишният британец публикува историческото си селфи минути след като Сеиф Елдин Мустафа „отвлече” самолет, пътуващ от Александрия към Кайро, който кацна принудително в Ларнака. Инес беше сред 62-мата пътници, за които се смяташе, че са заложници на Мустафа.



Вместо да се паникьоса обаче британецът от Лийдс приел много спокойно ситуацията и си направил снимка, която изпратил на приятелите си във Великобритания.



„Не знам защо го напаравих, просто забравих всякаква предпазливост, докато се опитвах да остана позитивен при тази кризисна ситуация. Реших, че ако бомбата е истинска, няма какво да губя така или иначе, така че възползвах да погледна по-отблизо”, обясни Инес.



Похитителят на самолета казал безразлично „Добре”, когато член на екипажа му превел молбата на британеца да се снима с него. По-късно Инес заяви, че това е „най-доброто селфи, правено някога”.
 

Още новини ТУК

TNS.bg