Днес е Денят на най-естрогенната, най-привличащата и... най-глупавата (не сме съгласни!) част от човечеството - блондинките! Вече 7 години русокоските имат своя тъй дългоочакван и заслужен празник. 31 май е обявен за Международен ден на блондинките.

Смята се, че първата блондинка в историята на човечеството e древногръцката богиня Афродита, чиито златисти къдрици били подарък от самия Зевс. В наши дни блондинките не са смятани за богини, но според много мъже те са най-красивата част от нежната половина на човечеството. В много страни отношението към блондинките е социокултурен феномен, основаващ се на различието и на приписваните качества. Култът към блондинките се създава от киноиндустрията и особено от Холивуд в средата на XX век.

Русата коса у естествените блондинки се смята за белег за високо ниво на естроген. Това действа подсъзнателно привличащо за мъжете, тъй като означава повишена плодовитост.

Според преподавателя по психология от Университета на Нантер Тиери Мейер тайната на привлекателността на русите жени е в това, че мъжете оглупяват, когато се изправят лице в лице с блондинка, пише в. "Таймс". По време на общуване с блондинка мозъчната дейност на мъжа намалява, коефициентът на интелигентност спада, а логически свързаните мисли отстъпват на желанието му да извърши нещо глупаво.

Блондинките, справедливо или не, се смятат за по-привлекателни, но и по-глупави от останалите жени (особено относно математическото мислене). Има множество вицове в повечето западни култури на тази тема, включително и на български.

Ето някои от любимите ни:

- Знаеш ли защо Бог е създал блондинката?
- Защо?
- Защото овцата не може да донесе бирата от хладилника!

***

Седят две блондинки на плажа. Едната погледнала нагоре и казала:
- Ииии, гледай какъв хубав самолет лети!
- Да-а-а! Сигурно е правителствен.
- А, не е!
- Защо пък да не е?
- Ами да виждаш някакви мотоциклети около него?!

***

И... за лека реабилитация на блондинките на празника им - още един виц:

Въпрос:
Защо вицовете за блондинки са толкова кратки?
Отговор:
За да ги запомнят брюнетките!

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg