Лятото е в разгара си - термометрите удариха 30 градуса, а градските басейни се пръскат по шевовете от посетители. Водени от мисълта за прохлада в кристална вода, есктремни водни пързалки и много адреналин - "Акваленд" е сред най-предпочитаните от пловдивчани. 

Посетителите на атракционния воден парк ще могат да изживеят отново невероятните усещания от трите най-екстремни пързалки в България.   

Между 09:00 и 10:00 часа през седмицата входът за възрастни е 15 лв, а през почивните дни - 20лв. Редовната цена за всички, решили да посетят басейна по друго време е 25лв., а децата, които са не по-високи от 120 см, влизат безплатно. Клиентите на парка получават магнитен часовник, който им осигурява еднократен вход и изход от парка.

В "Акваленд" има обособени кътове за бързо хранене, които ще задоволят всичките Ви изисквания. Независимо дали ви се похапва нещо вкусно или ви се пие освежаваща напитка - в предложенията от менюто има за всекиго по нещо. 

За трета година впечатляващата пързалка „Кинг Кобра” ще „поглъща”  ентусиасти, а към екстремното изживяване ще се допълнят двете съоръжения, които направиха фурор при дебюта си миналата година. „Ракета” и „Камикадзе” обещават истинско екстремно преживяване на 20 метра височина, което ги превърна в най-високите съоръжения в „Акваленд” – Пловдив.  

Въпреки че е трудно някоя от  пързалките да стане „любима” на посетителите  заради уникалността и на трите съоръжения, все пак „Ракета” бе сред най-предпочитаните пързалки.  В нея влизаш в купол, чийто под се отваря и буквално политаш вертикално. Усещането е като в падане в бездна, а скоростта, до която може да се достигне при падането е 85 км/ч! „Камикадзе” пък ще добави още повече скорост и адреналин за посетителите.  

Все толкова вълнуваща е и „Кинг Кобра”. Височината, от която се спускат посетителите на комплекса от съоръжението, е 19 метра, а максималната скорост, с която се изстрелват към хищната кобра е над 70 км/ч. Това е и единствената пързалка с възможност за състезания при такава скорост.

В „Акваленд” има водни приключения за всички! Ниагара, Мултислайд, Тунела, Малко Камикадзе, Летящо килимче, Черна дупка и Цунами са само част от атракционите, които се намират на територията на обекта.