На 26 юни стартира седмица на занаятите в Пловдив. Тя ще продължи до 2 юли и ще представи на гражданите и гостите на града неустоими преживявания. Организаторите приканват всички да посетят събитието, като обещават делници, изпълнени със смях, глъчка, танц и веселба.

Срещата на занаятчии от цялата страна ще се проведе в двора на Регионален етнографски музей – Пловдив.  Мястото е от нас, а работата от Вас, а каквото си изкарате, „харно да ви е“ – шегуват се инициаторите.

В двора на музея ще се съберат дърворезбари, иконописци, ножари, оръжейници, медникари, бижутери, грънчари, кошничари, дървостругари, майстори на музикални инструменти, плетене на колани на кори, плъсти, кукли, рисувани яйца, стъклопис, майсторки на кене, плетиво и везба и др.

В духа на традицията през цялата седмица ще има демонстрации на различните занаяти. Тази година гост на мероприятието ще бъде и майстор-грънчар от гр. Зайчар (Сърбия).

Гостите могат да усетят магията на занаятите. Ще имат възможност да изработят нещо под вещия поглед на майстора, защото всяко изделие си има собствено очарование. Туристите получават всичко – и скъп спомен от посетеното място, и още по-ценно да закупят нещо, на чието сътворение са били свидетели. А за участниците остава майсторската вечер (петък – ден на майстора), с много изненади.

Желаещите могат да се потопят в духа на миналото всеки ден от 9.00 до 19.00 часа в двора на музея.