Спокойно можем да отбележим, че Драматичен театър „Н. Масалитинов” излезе в лятна отпуска с повече от успешен сезон зад гърба си. От началото на годината, до сега, институцията е отчела над 50 000 зрители посещение и близо 700 000 лева приходи, което е с пъти повече от предишни сезони. Това заяви за „Фокус” директорът на театъра Кръстю Кръстев.

За последните шест месеца трупата на театъра е изиграла над 150 представления в Пловдив, както и по сцените на България. Това включва 25 пиеси, сред които и новите заглавия „Великденско вино”, „Анна в Тропиците”, „Двама на люлката“, „Да се провреш под дъгата“, „Дани и дълбокото синьо море“.

Едни от най-предпочитаните от публиката представления се оказват моноспектаклите на Камен Донев. Те събират и най-рекорден брой зрители, поради което в летните месеци се играят на Античен театър Пловдив. Камен Донев е гигант в българския театър, затова през новия сезон се очаква той да застане зад сцената като режисьор на предстоящото заглавие в репертоара на Драмата „Работно време”.

Самият сезон ще започне на 10 септември с международния фестивал „Сцена на кръстопът” с новите заглавия на театъра „Вишнево сладко по руска рецепта” на гост режисьора Владимир Гурфинкель и „Момчето от последния чин” на Крис Шарков. Очакват се и много други проекти и изненади, като пиеса, в която роля ще получи режисьорът Диана Добрева и останали на заден план идеи през годините, които най-после ще бъдат реализирани.