Талантливият Рафи Бохосян, чиято звезда изгря с X Factor, идва за концерт в Пловдив днес. Голямата усмивка ще се присъедини към великденската инициатива в район  „Тракия“ в подкрепа на каузата „Надежда за Георги“.

Георги е на 15 години и страда от прогресивна мускулна дистрофия тип Дюшен-генетично заболяване, за което класическата медицина не предлага лечение. Детски специалист невролог препоръчва на момчето лечение чрез биокорекция по метода на проф. Василиев в Израел. Цената на един курс по този метод 30 000 лева. Семейството на Георги в момента си е поставило за цел да набере жизненоважните средства за  лечение на детето им.

Съучениците на Георги от СОУ „Св. Седмочисленици“ и техните връстници от СОУ „Софроний Врачански“, подкрепени от кмета на района Костадин Димитров, организират голям Благотворителен концерт „Великден за Георги“.  Началото му е в 17:30 часа пред паметника Кан Крум. Звездата в програмата е Рафи.

На сцената ще се качат младите таланти от двете училища, а към тяхната благородна мисия ще се присъедини и пловдивската изпълнителка Едит Унджиян, която ще подгрее публиката, за да посрещне с аплодисменти невероятният Рафи. 

По време на концерта ще се проведе и благотворителен базар, на който всеки може да подкрепи момчето в борбата с болестта. Ще бъдат изложени великденски сувенири, изработени от дечица от училищата и детските градини в район „Тракия“.

Още новини четете ТУК

TNS.bg