20-ят  Международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ се открива тази вечер в ремонтираната  Голяма зала след пожара  в Пловдивския драматичен театър със спектакъла „Възвишение“. 

Представлението по романа на Милен Русков  е нова версия на режисьора Иван Добчев и драматурга Александър Секулов. Носител е на номинации и награди „Икар“ и „Аскеер“. 

Преди три години, малко преди неговата премиера, театърът изгоря. 

Фестивалът „Сцена на кръстопът“  е с мотото  „Театърът безкрая“, предаде БНР.  Мотивирано от Елин Рахнев за : Безкраят като конструкция на светове, възторзи , векове.  Партитура на цялостната ни невъзможност да полетим единствено и само с ръце.

Специална книга с интервюта, признания, спомени и много споделени емоции ще бъде представена на театралната публика от организаторите на фестивала. Презентацията ще се състои от 11.00 часа в двора на драматичния театър в Пловдив, по повод 20-то издание на „Сцена на кръстопът”. В книгата са събрани разказите на "бащата" на фестивала проф.Стефан Данаилов, на основния спонсор Димитър Георгиев, на много артисти и режисьори. 

Председателят на САБ Христо Мутафчиев  изпрати поздрав на фестивала "Сцена на кръстопът" по случай 20-ата му годишнина със специално писмо от името на актьорската гилдия.

Вече 20 години вашият екип не спира да вдига високо летвата и да привлича фокуса на вниманието както на верните театрални последователи, така и на нови зрители. Желая ви още множество успешни издания, защото действително "Сцена на кръстопът" е една от прелестните аналогии на безкрая, пише в поздравлението. 

Мутафчиев пожелава на добър час на тазгодишното издание и изразява вярата си, че "Сцена на кръстопът" ще бъде едно от най-големите събития в културната програма на "Европейска столица на културата" в Пловдив през 2019 г. 

TrafficNews.bg