Специална книга на Пенка Калинкова с интервюта, признания, спомени и много споделени емоции ще подари на театралната публика фестивалът "Сцена на кръстопът". Представянето е тази вечер от 18 часа в Драматичен театър, Горно фоайе.

Повод за изданието е 20-ият рожден ден на престижния театрален форум. Вътре са събрани разказите на "бащата" на фестивала проф. Стефан Данаилов, на основния спонсор инж. Димитър Георгиев и неговите съмишленици, които през годините подкрепяха фестивала и останаха верни на любовта си към театъра. Много артисти и режисьори, които всяка есен идват в Пловдив, за да покажат най-доброто от себе си, също казват топли думи за "Сцена на кръстопът".

Най-специалното място в книгата обаче е за публиката, към която Ламбо отправя послание: "Благодарствен поклон за подкрепата, за верността и споделената атмосфера".

Събитието е част от съпътстващата програма на ХХ-ия Есенен международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът". Книгата ще представи литературният критик доц. Владимир Янев.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg