Париж, Буенос Айрес, Лондон, Хюстън, Дюселдорф, Остин, са част от точките по земното кълбо, откъдето пристигат световноизвестни артисти за пролетното издание наVII Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“. С концерт на Орлин Анастасов – бас, Ралица Ралинова – сопран и Никола Таков – пиано, се открива Седмият международен фестивал. Проявата е на 14 май, събота, от 18,30 ч. в Градския дом на културата. В концертната програма ще участва и Хорът на пловдивските момчета.

Наричат Орлин Анастасов „басът на съвремието“. От години певецът живее и твори в Италия, като в репертоара си има повече от 40 басови партии, сред които 20 от опери на Верди, с което си спечелва славата на най-търсения в момента „Вердиев бас“ в света, пише БНР.

През 1999 г. Орлин Анастасов става победител в авторитатния конкурс на Пласидо Доминго – „Опералия“ в Пуерто Рико, където печели Първа и Абсолютна награда.

Проявите на музикалния фестивал са през май и юни, септември и октовмри на сцените на Балабановата къща, Концертна зала, Римския стадион и Историческия музей. И тази година артистичен директор на форума е изтъкнатата наша флейтистка Мила Павлова.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg