Световноизвестния музикант Милчо Левиев ще се включи в концерта-спектакъл на Sychrono Conservatoire of  Thessaloniki и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив. 

Съвместната продукция е на Античния театър от 20 часа, вход свободен.

С тази първа инициатива организаторите от Сдружението за култура и образование, чийто патрон е Милчо Левиев, се надяват да поставят силно и вдъхновено начало на редица творчески изяви и образователен обмен между Солун и Пловдив, между Гърция и България. Вярваме, че Европейска столица на културата не означава само домакинство за Пловдив, а е нещо много повече – това е възможност да преосмислим отношенията и творческите взаимодействия с други държави, да преоткрием позабравени културни влияния и да покажем най-доброто от българската култура на чужди сцени, споделят организаторите.

В концерта ще участва смесен симфоничен оркестър от над 30 музиканти,  група от 25 ударни инструмента, хор и джаз група, пише БНР. Всички участници в тези формации са възпитаници на солунската консерватория, академията и музикалното училище в Пловдив. Към тях ще се присъедини и фолклорният танцов ансамбъл на АМТИИ. В програмата е включена музика на Пиацола, Джон Ленън, Бизе, Бах и Верди, световноизвестното гръцко сиртаки в „балканска връзка” с неравноделния темперамент на българския фолклор. Цялата палитра от звуци и настроения публиката ще съпреживее чрез неповторимите интерпретации и аранжименти на маестро Милчо Левиев. За концерта се очакват над 250 организирани гръцки туристи, някои от които за първи път посещават Пловдив.

При лошо време продукцията ще бъде представена в Драматичен театър-Пловдив. 

TrafficNews.bg