В рамките на 10 дни пловдивската публика ще може да гледа 25 заглавия, специално подбрани от официалната програма на прословутия варненски филмов фестивал "Любовта е лудост". Сред заглавията са приключенският “Папа Хемингуей в Куба”, създаден по действителен случай, както и “Земя на чужденци” с участието на Никол Кидман и Джоузеф Файнс. Отново Никол Кидман, но този път с Джеймс Франко и Робърт Патинсън, ще видим в номинирания за Златна Мечка “Кралицата на пустинята”, който разказва за Гертруд Бел - изключително влиятелна изследователка, писателка, археолог и аташе на Британската империя в Близкия изток в зората на 20-ти век.

Клайв Оуен и Марион Котияр пък са звездите в трилъра “Кръвни връзки”, чието действие се развива в Ню Йорк през 70-те години. Финландският филм на Мика Каурисмаки “Момичето крал” е биографичен разказ за шведската кралица Кристина (1626-1689), който взема наградата Montréal 2015 за най-добра актриса и най-добър филм.

Жулиет Бинош можем да гледаме в две заглавия. В копродукцията на България, Испания и Франция “Никой не иска нощта”, тя си партнира с Гейбриъл Бърн. Криминалната комедия “Тихият залив” пък беше номинирана за Златна плама в Кан тази година.

В “Голямото плискане” Тилда Суинтън си партнира с Матиас Шьонертс, Дакота Джонсън и Райф Файнс, а Кристен Стюарт и Глен Клоуз можете да гледате в американския трилър “Анестезия”.

Цената на билетите е 6 лв., за студенти, ученици и пенсионери - 5 лв.

TrafficNews.bg