Кизомба прегръдката ще завладее Пловдив от 2 до 4 декември, когато по покана на основателите на клуб Casa de Baile ще гостуват известните кизомба танцьори Едоардо и Денис. Италианската двойка ще преподава за първи път в България, а за Едоардо това е второ гостуване. Гост-инструкторите са добре познати на кизомба танцьорите със своя чувствен, но и много техничен стил и последните години водят уроци на най-големите фестивали по света. Любопитно е, че именно Гаро Узунян, считан за бащата на кизомба у нас, запалва искрата към този танц в Едоардо и е първопричината той да започне да танцува този така популярен напоследък стил.

Едо е добре познат в танцовите среди на Европа и танцува на водещи сцени от  15-годишен. В началото танцува хип-хоп, а в последствие и салса, като участва в множество състезания за аматьори и професионалисти. Работи и танцува от 2011 година с Денис Навоти, с която представят кизомба шоу програми и уроци в цял свят. Страстта към танца и музиката провокират Едо и той се отдава на композирането. В момента, той е един от най-търсените и слушани DJ-и в кизомба и семба обществото, което последните години се разрасна и вече е част от всички големи танцови фестивали по света. Едо, познат и като DJ Ghost Face ще зарадва публиката с два горещи сета на партитата в клуб Библиотеката в петък и събота вечер. Освен него, на пулта ще застане и Гаро Узунян, който освен танцьор и DJ е и собственик на Клуба. 

Три горещи партита и разнообразна програма от салса, бачата, кизомба, семба и кудуро очаква гостите на танцовия уикенд, както  и куп изненади подготвени от организаторите.  За любителите на афро ритмите, специално за уикенда пристигат от Сърбия горещите момичета от клуб Примавера. 

За трета поредна година организаторите от Casa de Baile ще предложат на гостите си от цялата страна часове по семба, кудуро, кизомба и тарашиня  с  инструктори от София – KizombaHolics BG и Алена Щерк, Варна - Malambo, Русе - Amigos, Стара Загора – Kizomba Sensationz, и разбира се, часове с домакините от Casa de Baile, Пловдив.

Една от изненадите на този атрактивен уикенд е и събитието, което Анелия Янкова, дамата с най-атрактивния кизомба лейди стайлинг в България, предлага на участниците в шарения, танцов  уикенд - това е първият рожден ден на още едно култово място в Пловдив – бутик Дрешника. Арт бутикът, който облича едни от най-известните кизомба и салса танцьори, ще празнува своя първи рожден ден на 3 декември от 18:30 часа на ул. Абаджийска 8 – улицата, която отскоро разшири пределите на култовия квартал Капана. 

TrafficNews.bg