Eто и заглавията, на които може да се насладите в кината тази седмица, подходящи за цялото семейство:

1.Игра на кодове (The Imitation Game)

Сценарист: Греам Мур

Режисьор: Мортен Тилдум

В ролите: Том Гудман-Хил, Тъпанс Мидълтън, Рори Кинер, Марк Стронг, Матю Гууд, Чарлс Данс, Кийра Найтли, Бенедикт Къмбърбач, Хана Флин

Една от най-великите истории на нашето време започва в мрачните дни на Втората световна война. Алън Тюринг е брилянтен математик от Кеймбридж, вербуван от британската армия, за да разбие нацистките кодове. 

Работата му начело на екип от непригодни гении не само съкращава войната, но и развива технологиите до степента, в която могат да бъдат изобретени компютрите. За което обаче Тюринг плаща сурова цена.

В Кеймбридж младият Тюринг бързо се доказва като новатор в мисленето с теориите си за потенциала на изчислителните машини. Когато войната между Великобритания и Германия е обявена, теориите му се доказват в практиката.

Тюринг лесно минава теста, който го прави член на свръхсекретна група, на която е възложено да декодира критичните немски морски комуникации. За изненада на командващите офицери, познания по темата притежава и младата дама Джоан Кларк. Тюринг и Кларк бързо се сприятеляват и скоро се сгодяват.

2. Вдън горите (Into the Woods)

Сценарист: Джеймс Лапин

Режисьор: Роб Маршъл

В ролите: Били Магнусен, Ана Кендрик, Трейси Улман, Джеймс Корден, Кристин Барански, Мерил СтрийпЕмили БлънтКрис Пайн,Джони Деп, Макензи Мози

Продуцент: Марк Плат, Джон Делука, Роб Маршъл, Калъм Макдъгъл

"Вдън горите"  е модерна версия на любимите приказки на Братя Грим, в която се преплитат сюжетите на няколко любими истории и се разглеждат последиците от желанията и търсенията на героите. 

Тази хумористична и наситена с емоции история следва класическите приказки за Пепеляшка (Ана Кендрик), Червената шапчица (Лила Крофърд), Джак и бобеното зърно (Даниъл Хътълстоун) и Рапунцел (Маккензи Моузи) – всичките вплетени в оригинален сюжет, включващ пекар и неговата съпруга (Джеймс Кордън и Емили Блънт), желанието им да си имат деца и взаимоотношенията им с магьосницата (Мерил Стрийп), която ги е поставила под заклинание. 

Роб Маршал, талантливият филмов творец, който стои зад спечелилите „Оскар“ „Чикаго“ и „Карибски пирати: в непознати води“ е режисьор на филма. Продуциран от Маршал, Джон де Лука, „Злия“ продуцент Марк Плат и Калъм Макдугъл, „Вдън горите“ излиза по екраните на 26 декември 2014 г.

TrafficNews.bg