Страната ни не е в топли отношениия с нито един славянски и християнски народ на Балканския полуостров. Това смята популярният български журналист и телевизионен водещ от близкото минало Иван Гарелов.

„Ние на Балканите имаме много погрешна политика. Предоверяваме се на Турция. Приемаме Ердоган, приемаме Даватоглу. Когато единия дойде тук, на срещата при Борисов се вмъкна и Лютви Местан. Така договаряха Турция да инвестира в смесените райони у нас,” това коментира  дългогодишният  водещ и продуцент на обзорното информационно-политическо предаване „Панорама”. От изакзването му стана ясно, че има договорка между България и Турция, според която няма да се допуска наплив на мигранти на наша територия в замяна на подкрепата ни за Турция по пътя й към ЕС.

Журналистът горещо препоръча на българските управляващи да се поучат от US президента Барак Обама и да не приемат „диктатора Ердоган” в страната.

Най-известният телевизонен мустак у нас смята, че отношенията на България с Гърция и Сърбия отдавна са се развалили. С Турция сме най-добре в момента, категоричен е той.

Според Мистър Панорама на съседна Турция й предстоят тежки дни. В опита й да завладее лидерска позиция на Близкия изток и същевременно да се отвори на запад,  управниците на страната направили няколко грешни стъпки. Първата от тях била свалянето на руския самолет. „Русия няма да прости”, категоричен е Гарелов. Авторът на много документални филми от „горещите точки“ на планетата прогнозира, че грешката спрямо Русия може да доведе до нов политически конфликт в района на Аремния и Азърбайджан. Иван Гарелов смята още, че Турция няма да успее в стремежа си да угоди едновременно на Америка и на себе си по въпроса с кюрдите.

Гарелов бе снощи в Пловдив, за да представи новата си книга „Тук и сега”. В нея са представени реални събития, станали част от националната политика на България по време на така наречения преход.


Още новини четете ТУК

TNS.bg