Родни актьори превърнаха Европарламента в сцена навръх националния празник на страната ни 3 март. За пръв път евродепутатите аплодираха в сърцето на институцията един от най-емблематичните български спектакли в последно време. Актьорът Христо Мутафчиев представи в Брюксел държавника ни Стефан Стамболов.

Спектакълът "Духът на поета" по Стефан Цанев очаквано беше гвоздеят на програмата на Европарламента.

Гостуването на постановката е по идея на евродепутата Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП). Запознати припомниха, че никога досега в Европарламента не е игран спектакъл.

Интересът е толкова голям, че капацитетът на залата е бил запълнен. Наложило се да търсят специална кръгла зала, защото според концепцията действието се развива в кабинета на Стамболов, а публиката е наоколо.

“Не мисля, че ролята ми на Стефан Стамболов е тежка. Личността на Стамболов никак не е противоречива, ние, българите, не умеем да си уважаваме личностите - все им търсим кусури. Новият Стамболов се е родил, но все още не е излязъл. Сега е “интересно” време и понеже е времето, което ние си направихме, трябва да го приемем като нормално”, казва за ролята си Христо Мутафчиев.

ОЩЕ НОВИНИ ТУК

TNS.bg