"Къмпинг Ружи", "Грандхотел морски хвощ", "Обувките на времето", "Овошки", "Същества от кухнята", „Естествознание” са имена на част от общо 20-те картини, които пловдивчани ще могат да видят днес в самостоятелната изложба на Ерна Ангелова в Пловдив.

Ерна е преподавател, който украсява свободното си време предимно с рисуване. Вижте как се описва тя накратко.

„От Пловдив съм. Рисувам от дете, макар че имаше един много, много дълъг период, през който бях спряла. Вкъщи не се гледаше на рисуването като на сериозно занимание и трябваше да си избера друга професия. Филолог съм, а през времето, през което не преподавам, рисувам почти непрекъснато. Другото е, че около мен вкъщи са само момчета – син, котарак, куче и мъж, това ме прави много специална…”

От мънички семки до високи треви, растенията присъстват във всяка работа Ерна Ангелова – чаши, които са ябълки, чайници, които са круши, декоративни елементи от сгради или керамични съдове, съживени и прораснали, те не се стесняват да завладяват пространства, да никнат, където не очакваме, да дават странни плодове. Ярките цветове допълват усещането за напиращ живот, любопитен и буен, прекрачващ граници и възможности. Като детството и младостта.

Картините ще бъдат изложени от 12 до 29 април 2016 г. в Арт Галерия "Константин". Адресът е бул. "Марица" 69, Пловдив. Официалното откриване е днес от 18:00 ч., като тогава ще може да се срещнете и лично с очарователната художничка.

Още новини ТУК

TNS.bg