Хълм Бунарджика ще приюти две събития в края на това лято. Фестивалът „С деца на тепе“ и музикалният проект „Пътят към върха“ се завръщат през септември като част от културния календар на Пловдив.

Тази година оценителна комисия е включила детския фестивал към календара и той ще бъде финансиран през 3-тия компонент – гражданска активност, заяви зам.-кметът по култура Пламен Панов.  

„Тази година Община Пловдив е отделила рекордните 100 000лв., с които ще се финансира проекти в синхрон с политиките на града. Темата на фестивала се припокрива с идеята, която устойчиво и последователно реализираме с г-н Стаменов – тази за оживяване на тепетата“, допълни Панов.

Тази символика следва и музикалното събитие „Пътят към върха“. Неговото трето издание предстои да се случи на 18 септември, отново на тепето. „Бунарджика ще бъде нашият таргет. Надявам се, че с двете събития гражданите и гости на Пловдив ще получат едни прекрасни преживявания“, допълни зам.-кметът по култура.

Фестивалът „С деца на тепе“, за който по-рано ви разказахме, се финансира с подкрепата на Общината. Смисълът, върху който организаторите стъпват, е събитието да бъде изцяло некомерсиално. Никъде около атракциите няма да се продават артикули, които да изкушават децата. Идеята е да се потърси различен отклик у тях – а именно провокиране на чистата им любознателност и желание да активност, заяви Десислава Денева, част от организаторския екип на събитието.

Вижте подробната програма на фестивала "С деца на тепе":

Централна сцена - пред паметника на Васил Левски:

10:00 Откриване

10:15 Начало на музикална програма

Народни танци, ОУ “Петър Берон” / студио “Музикална вълна” /  Импротеатър за деца, Театрална къща “Шарж”

11:35 Специални гости:

“Y&M Melodic Project” – Милен Димитров и Йоана

12:00 Музикални изпълнения

На китара от деца/ Театрална постановка, група “Art crew” / Корейски танци за деца, арт център “Алехандро” и група “Knock Out”/  “Арт Войс Център” Пловдив / Флашмоб – тик-ток танци и зумба , арт център “Алехандро”

12:45 Томбола с награди

 

Сцена открити тренировки - алея Бунарджик, пред Летен театър :    

10:00 Модерни танци за деца над 4 г., арт център “Алехандро”

10:30 Тик-ток танци за деца над 7 г., арт център “Алехандро”

11:00 Открита тренировка ДА ДАО клуб Север

12:00 Художествена гимнастика за деца, арт център “Алехандро”

 

Занимания с фиксиран час при шатри-изложители :

12:00 Импро работилница за деца с Театрална Къща “Шарж”

12:30 Опознавателна обиколка на тепето, Регионален природонаучния музей – Пловдив

13:15 Обучителен модул за деца (6-11 г.) за Света на пеперудите с Фондация “Горска Работилница”

11:00 – 11:40, 12:30 – 13:10 и 13:30 – 14:10 Уъркшоп “Как да установим здравословни граници около екранното време на детето?” Фондация OFFline Kids