Пиесата "Няма ток за електрическия стол" на Александър Секулов, поставена от Лилия Абаджиева в Пловдивския театър, получи приза за съвременна българска драматургия на церемонията по връчването на наградите за театрално изкуство „Аскеер 2016”.

"Искам с едно придихание да изпратим в последния му път гениалния български музикант Васил Пармаков, който умря в мизерия", каза авторът и така изправи всички присъстващи за едноминутно мълчание. "Не може да се умира така в България!" - заяви Секулов. 

Наградите за театрално изкуство "Аскеер" бяха връчени снощи за 26-и път в Театър "Българска армия". Галаспектакълът под режисурата на Диана Добрева беше посветен на 400-годишнината от смъртта на Шекспир и на Сервантес.

Големият победител стана спектакълът "Гео" по романа на Христо Карастоянов "Една и съща нощ", сценична версия и постановка на Иван Добчев в Народния театър "Иван Вазов". Пиесата спечели три награди "Аскеер - 2016" - за режисура, за водеща мъжка роля - на Леонид Йовчев за Гео, и за музика - на Христо Намлиев.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg