Легендата Ингви Малмстийн, неслучайно нареден в топ 10 на най-добрите китаристи на всички времена, отвя пловдивската публика с виртуозните си изпълнения. За концерта му на Античен театър се разпродадоха всички билети, а стотици фенове и любители на рока се настаниха в тревните площи и по алеите. Меломани, които не са успели да купят билет навреме, слушаха изпълнението му зад загражденията.

Виртуозният изпълнител въобще не пощади сили и показа бързина и ловкост със струните, а наистина шеметни бяха уменията му с легендарния му Fender Stratocaster.

Малмстийн смени няколко китари и няколко стила, за да потопи публиката в света на мелодичните си композиции. Пролича и вдъхновението, което още като тийнейджър черпи от „дяволския“ талант на Николо Паганини.

„Такова отношение към музиката, така си поигра с възможностите на китарата, направо я подчини, върни ни в 80-те години“, споделиха пловдивчани.

На Античния театър той и групата му изпълниха вечни класики и накараха фенове да пеят заедно с тях хитовете "Far Beyond the Sun", "Black Star", "Trilogy Suite Op. 5", "Rising Force", "You Don't Remember, I'll Never Forget", "Heaven Tonight" и много други.

Над 40-годишния му опит на сцена пролича в показаното уважение към публиката, като след повече от час и половина шоу, той се върна, за да им подари още няколко изпълнения. Не пропусна и да остави нещо от себе си за пловдивчани – по време на шоуто непрекъснато подхвърляше към първите редове перцата, с които свири. Фенове се втурваха към тях, а някои късметлии дори успяха да грабнат повече от едно. Джентълменска постъпка на мъж от публиката зарадва крехко момиче, което въпреки бързите си реакции, неколкократно не успя да се добере до перце от Ингви. Той обаче избра да ѝ подари това, което бе уловил.

„Жега е, но Малмстийн направо запали сцената“, коментираха фенове в края на концерта.