След като се върна от Италия с Първата награда ЮНЕСКО и златното отличие в Палманова, талантливата пловдивска виолончелистка Дария Веселин Русева бе удостоена с множество престижни награди в едни от най-големите и престижни международни музикални конкурси в чужбина.  

Повече от блестящо е представянето и в “Elizabeth international music competition”, провел се "Уембли" , Великоритания. Дария се завръща не само с най-голямата "Platinum prize", но ѝ бе връчена и Специалната Награда за Най-емоционално присъствие и  изпълнение:  Master of emotion special award.

Изпълненията на Дария Русева във Великобритания не спират само с това и представяне. Следват още няколко трудни и оспорвани международни конкурсни изяви, със силната конкуренция на млади таланти от над  55 държави, в които тя безапелационно отново печели първи места в състезания с  изключително голям имидж.

В британската столица  на “London young musician” Oария  отново с Gold prize.  С артистичните си изпъления, младата дама печели симпатиите на организатори , жури , музиканти , слушатели и гости .

 В Лондон младата челистка е част и от престижният Virtuoso international music awards, където след множество непресъдени Първи Награди в  категориите,  Дария печели Сребърен медал в раздела.

Конкурсната си сесия тя продължи у дома, в града под тепетата, с XIII-ТИ Конкурс за млади изпълнители на оркестрови инструменти  “Добрин Петков”, където спечели високото отличие Първа-Първа награда, както и Специалната награда на организационния комитет.

Следва и злато в изявата и на Международният музикален конкурс “Wings for stars”, който Дария отново печели златото  в раздел "Професионалисти".

Логично бе  и номинирана и за спечелване на Голямата награда на фондация “Енчо Керязов”  сред таланти обявени от фондацията. Изявите на младата виолончелистка Дария Русева , с преподавател Юлия Марковска , не спират само с конкурсните изяви.

Дария е поканена да бъде част от солистите на концерти в София , Пловдив и страната по случай 100 - годишнината от рождението  на маестро Добрин Петков .

Следват майсторските и самостоятелен концерт. Но тя е най-нетърпелива за изявата си пред публиката през септември, защото е  част  и от оркестровите изяви на сцената на Античен театър Пловдив, на предстоящите Големи концерти в града с гост-солисти от Европа и  САЩ.