На 19 октомври, от 19 часа, в зала „Съединение“ Пловдив, с вход свободен,  младият пловдивски виртуоз на пианото Николай Маринов, който преди по-малко от година стана абсолютнен победител на престижния Международен конкурс за пианисти в Италия „Cita di Spoleto“, представя клавирен рецитал по произведения на Бах, Скрябин, Рахманинов, Лигети.  

Николай Маринов е завършил Пловдивското Музикално Училище , в класа по пиано на Светлана Косева, а сега е студент в трети курс , специалност пиано, в класа на проф. д- р Борислава Танева, НМА " Проф. Панчо Владигеров" - София.

Започва да свири на пиано, когато е 6 години. Има множество призове и награди от най-авторитетните конкурси в Европа, включително от Париж и Рим, и няколко специални награди Grand Prix. Бил е солист на Софийската филхармония.

Едва на 12 години (през 2015г), Николай, предизвиква истински фурор на парижката гара Сен Лазар като изнася едночасов концерт на пиано. Смаяните пътници се струпват, за да чуят брилянтните изпълнения на Рахманинов, Хайдн, Бах, Бетовен... Клипът е качен в YouTube и за кратко време се превръща в хит. А Николай го сравняват с Моцарт.