Хиляди пловдивчани избраха да извървят Пътя към върха за поредица от концерти на Бунарджика в съботната вечер. Цели семейства се забавляваха на разнообразните събития. Те започнаха от сцената пред Акведукта, където бе концертът „Деца в оркестъра“, в който деца от ЦНСТ „Детска къща“ Пловдив свириха съвместно с възпитаници на музикална къща „Дивизи“ и професионалните музиканти от оркестъра на Държавна опера-Пловдив с диригент  Константин Добройков.

Занимателна работилница по рисуване и концерта „Джаз за деца“ с участието на Венцислав Благоев - тромпет и водещ, Станислав Арабаджиев – пиано, Димитър Благоев – китара, Михаил Иванов – контрабас, Невена Григорова - барабани, вокал и деца, които свириха на перкусии и пяха, имаше на сцената пред Летния театър. Събитието бе организирано от галерия „Етерна”.

На третата сцена до фитнес площадката звучаха „Картини от Пиацола“  и се потопиха в страстния свят на тангото с музиката на Астор Пиацола. В проекта на акордеониста Калоян Куманов участваха  Виктория Каридова - цигулка, Ралица Ботева – пиано и Едит Унджиян – вокал. Четвъртата локация бе посветена на джаза, а на сцената се изявиха DIXIELAND OL' STARS JAZZTET. На петата сцена, почти на завоя под върха, концерт изнесе Магдалена Петрович от „България търси талант“, а на шестата партито бе с Мартин Денев DJ set.

Кулминацията бе с концерта на Хилда Казасян, Петър Салчев, Теодосий Спасов и Плевенска филхармония под диригентството на Борислав Йоцов. Те изпълниха специална програма с български хитове. Още с излизането си на сцената Хилда благодари на Община Пловдив, че се ангажира с организацията на подобни събития.

„Аз, например, за нищо на света не бих минала целия този път, за да слушам когото и да било. Затова съм ви ужасно благодарна, че сте тук. Мисля, че на по-хубаво място не сме свирили тази програма”, каза към публиката. 

Заедно с колегите си Хилда изпълни вечни кино класики като "Имало едно време в Америка", „Фантастичната седморка”, "Кръстникът", "Убий Бил", "Кабаре", "Флашданс", "Хубава жена", филмите на Чарли Чаплин, „Ум белият делфин“, „Междузвездни войни“, „Мисията невъзможна“, филмите за Джеймс Бонд, „Шатовалон“, „Коса“, „Мамма миа“. Култови пасажи от филмите бяха прожектирани на широк ектран зад музикантите. 

В програмата бяха включени и анимации като „Том и Джери”, „101 далматинци”, „Пинко Розовата пантера”, които приповдигнаха настроението на публиката. 

С няколко солови изпълнения Теодосий Спасов завладя публиката, но и колегите си. Между изпълненията магнетичната певица направи признание: „Ние сме огромни щастливци, че сме се родили в една малка държава и в едно и също време с този голям музикант – Теодосий Спасов”. Думите ѝ бяха последвани от бурните аплодисменти.

По време на целия концерт "Световно кино в мизуката" десетки деца танцуваха пред сцената, а по-възрастните седяха столчета до тях и ритмично аплодираха. 

В края на представлението два пъти викнаха на бис изпълнителите, а те не се поколебаха да изпълнят още нещо за пловдивката публика. Хилда Казасян отново им благодари за усилията да изкачат "Пътят към върха", за да послучат джаз, и заедно с колегите си изпратиха вечерта със саундтраците на сериалите „Приятели” и „Двама мъже и половина”.