Запалена цигара е най-вероятната причина  леката кола Рено да избухне в пламъци на бургаска ул. Чаталджа. Пътничката в колата е 17-годишната Ема, която е в термичен шок, с 65 процента изгаряния.

Тя е отведена в МБАЛ-Бургас в 18, 30 часа, където лекарите са обработили раните й. Изгарянията й са основно по главата, ръцете, шията и краката. Мъжът, с който е пътувала е на 60 години, той е с 30 процента изгаряния, предимно по ръцете, коленете и шията, но е контактен. Двамата ще бъдат транспортирани до Клиниката по изгаряния във Варна, казаха от МБАЛ-Бургас, пише флагман.

Очевидци разказаха пред Флагман.бг, че колата първо се е запалила, а след това се е забила в тролейбусния стълб, като шофьорът най-вероятно е загубил контрол от паниката заради огъня. Предполага се, че минути преди инцидента колата е била заредена с газ, а уредбата е изпускала. Запалена цигара е предизвикала избухването й.

Жители на кв. Победа, край който минава ул. Чаталджа казаха, че познават Ема, а възрастният мъж е неин интимен познат, с когото се познавала отскоро.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg