Поредно нападение над автобус на градския транспорт се е случило в Пловдив, съобщи пред TrafficNews собственикът на потърпевшата фирма превозвач "Автобусни превози" Костадин Тотков.

Снощи около 19ч. автобус по линия 11 е бил замерен с твърд предмет. Това се е случило, докато превозното средство е изпълнявало курс към последните спирки в „Шекер махала“.

Автобусът се движил по ул. „Дилянка“, когато камъни са ударили едно от стъклата. Това, че има рекламно фолио на него, е предотвратило да се пръсне на парчета“, коментира собственикът на фирмата.

В автобуса все още са се возили пътници, които са били далеч от стъклото. Пострадали няма. Материалните щети обаче възлизат на сума около 2000лв., съобщи още Тотков.

За съжаление, подобни нападения започнаха да зачестяват. Не мисля, че става дума за умишлен акт към нашата фирма, по-скоро тийнейджъри от близкото училище са замесени“, допълни той.

Случаят е поет от 3 РУ, съобщиха от пловдивската полиция за TrafficNews. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител, а нападателите продължават да се издирват.

Водеща снимка: Архив