Задържаха още един участник в престъпната дейност – Радомир на 44 години от Велико Търново, от мащабната схема за пране на пари, при която от чужди търговски дружества по банкови сметки у нас са били преведени и изтеглени над 2 млн. евро и предотвратено изтеглянето на други 5 млн. евро.

Спрямо него са предявени обвинения, че като подбудител и помагач, в съучастие с трима от останалите обвиняеми по делото, в периода от 23.11.2015 г. до 04.01.2016 г. в Пловдив и във Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, е участвал в пране на пари в особено големи размери - над 900 000  евро.

Радомир е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

В момента обвиняемите за пране на пари в големи размери по делото са 11. Както TNS.bg писа, спрямо 6 от тях е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража". Искане до съда за вземане на такава мярка предстои да бъде направено и за Радомир.

Разследването продължава в тясно сътрудничество със съдебните и правоохранителните органи на държавите, имащи отношение към случая. Продължава и издирването на един от участниците в схемата - Георги Христов Георгиев, управител на „Паола 2015" ЕООД в Пловдив, на когото е повдигнато обвинение задочно.

Припомняме ви, че първите арести се проведоха в последните дни на 2015 година. Тогава при зрелищната акция бяха закопчани двама души на булевард "Дунав". След това последваха още арести, а на обвинените бяха наложени мерки за неотклонение задържане под стража.

Още за акцията може да видите ТУК

TNS.bg