Ангел Караматев от Асеновград, по известен като пловдивският Ястребовски, се изправи днес за пореден път пред магистратите от Районен съд - Пловдив. Той е обвинен затова, че е ужилил с хиляди левове две жени, като ги е съблазнил и уж е бил във връзка с тях, като през цялото време ги е лъгал, за да му дават различни суми пари и скъпи вещи.

В настоящия процес, той отговаря за измамите на стойност над 36 000 лева, с които е завлякъл Атанаска Спасова и нейни близки.

Тъй като отказа да признае вината си за стореното престъпление, делото срещу него тръгна по общия ред. На днешното заседание бяха разпитани ужилената Атанаска, родителите и, и нейни приятели, от които тя е взимала пари, за да дава на Ангел. Самият Ангел Караматев, който се е представял за Александър отказа да даде обяснение.

Според разказа на Атанаска, двамата са се запознали в сайт за запознанства и постепенно са започнали да излизат. Той е идвал да се виждат по време на почивките и, на мястото където работила. През това време Атанаска е имала връзка с друг мъж, с който са живели на семейни начала. В началото се виждали тайно, а по-късно мъжът с който живее се бил срещнал и с Ангел, на едно от тайните им виждания. „Искаше да разбере с кой се виждам. Той вече знаеше за него”, сподели Атанаска.

В началото на аферата им, измамникът се представил като бизнесмен, който има охранителна фирма и трябва да обзаведе луксозен офис за чужденец. За целта имал нужда от скъпи телефони, лаптопи и друга техника. Атанаска купила „Айфон 10” на изплащане и му го дала, след което убедила и нейни близки да вземат още два телефона. Караматев имал и условие – да не са отваряни. За по-малко от месец, Атанаска рефинансирала и кредита си и изтеглила още няколко бързи кредита, като давала парите на Ангел.

В последствие, мъжът започнал да вменява чувство на вина на Атанаска, че заради нея е прекратил отношение с охранителната фирма и дължи 13 000 лева неустойка. След като се почувствала виновна, жената потърсила парите от свои приятели. Макар първоначално да и отказали, семейство Йочкови решили да и помогнат и на среща между четиримата, дали парите на Караматев. Версията потвърдиха и те пред магистратите.

След като завлякъл и тях, Караматев започнал да убеждава Атанаска, че дете на негов приятел се нуждае от спешна операция в чужбина и трябва да открие 5 сметки по 2500 лева, които са нужни за лечението му. Така Атанаска намесила и родителите си като взела 1700 лева, а в последствие и още 300 от майка си. „След това го разбрах, че е измамник и се усъмних”, сподели майката на Атанаска. От баща си взела 4000 лева, които също дала на Караматев. Междувременно той се представил и за иманяр, но за да заработи детекторът му, имал нужда от определено количество злато. „Веднага свалих трите златни пръстена от ръцете си и му ги дадох, а после и още бижута”, каза Атанаска. През това време Караматев и показал смс, че има в сметката си 750 000 лева и не след дълго всичко ще бъде наред. Нужни му били само още малко пари, за да си плати здравните осигуровки. "През няколко дни му давах пари в рамките на месец, уж за добро", разкая се жената.

След като престанал да си вдига телефона и започнал да се покрива, Атанаска разбрала, че любимият и има профил в гугъл+ и всъщност не се казва Александър, а Ангел.

„Тогава разбрах, че ме лъже. Попитах го, защо го прави, а той ми каза, че си има причина”, сподели Атанаска. След това му казах, че няма как да продължим.

Атанаска е предявила иск за възстановяване на пълния размер на сумата с която е измамена - 36 497 лева. За момента тя е получила само 1000 лева, които са и били дадени от Караматев, докато още са излизали.

На следващото заседание предстои разпит на още свидетели и вещи лица. Делото ще продължи в началото на месец април.