Тежка катастрофа стана преди минути на Пазарджишко шосе, предаде читател на TrafficNews.bg. На мястото има полиция, а движението е затруднено. В следсвтие на удара колите са се обърнали перпендикулярно на посоката на движение. Няма информация за пострадали.

Автомобилите имат значителни материални щети. 

"Пловдив и областта са на едно от челните места в страната по пътно транспортни произшествия със загинали или тежко ранени", съобщи инспектор Ботьо Гиргинов от КАТ „Пътна полиция” – Пловдив. 

"Нареждаме се веднага след София град и останалите големи областни центрове в България, а през последните години, особено през 2015 -та травматизмът при инцидентите по пътищата се увеличи и достигна високите стойности от 2008 година", отбеляза той.

По думите му, от началото на годината до вчера - 6 юли, на територията на областта са възникнали 508 тежки ПТП-та с 43-ма загинали и 659 ранени, както и над 4000 пътно транспортни произшествия с материални щети. 

Според инспектор Гиргинов, основните причини за тежките инциденти по пътищата са несъобразената скорост, отнемането на предимство, навлизането в насрещно движение, неправилното изпреварване, неспазването на дистанция и употребата на алкохол. В тази насока са и мерките, които предприемат органите на полицията. 

"В унисон с обществените и граждански изисквания за осъществяването на контрол, ежедневно в светлата и тъмната част на денонощието се извършват специализиране полицейски операции на територията на областта", подчерта   Ботьо Гиргинов. 

"Насочваме вниманието и към по-малките населени места, където факторът познанство между хората и полицейските служители играе все още голяма роля върху осъществяването на контрола, като изнасяме полицейски патрули по тези места", разказа още инспекторът от КАТ „Пътна полиция” – Пловдив.

10 съвета как да оцелеят мотористите на пътя - ВИЖТЕ ТУК

Още новини ТУК

ТrafficNews.bg