Пореден случай на насилие в пловдивската дискотека „Сикретс” излезе наяве.  Хулиган преби клиент заведението заради футболна свада. Грозният инцидент е станал в края на март. 

Това е пореден случай на насилие на територията на нощният клуб. В серия от материали ви разказахме за пловдивчани, станали обекти на побой.

На 24 март тази година в нощния клуб било пълно с хора, тъй като било събота. Компания с младежи се забавлявала и танцувала, когато до тях се настанили група мъже. Около 5:00 часа, един от тях се приближил до момче и го попитал: „Ти жълтур ли си?”. Смаян от въпроса на напълно непознатия, младежът заявил, че не е, а е от пловдивския "Ботев”, като се обърнал и продължил да се забавлява. 

След минути, непознатият мъж поставил ръчния си часовник около пръстите на свития си юмрук на дясната ръка и с него нанесъл няколко удара в главата на „ботевиста”.

Настанала суматоха, мъжете продължили схватката, падайки на земята..  Гардовете извели пострадалия с кървяща глава. Битият посетил болница, където да обработят раните му. Според медиците, момчето е било с лека телесна повреда. С медицинския протокол битият младеж депозирал жалба в полицията.

Срещу бабаита, който бил привърженик на другия пловдивски гранд "Локомотив", било започнато производство и не след дълго бил привлечен като обвиняем за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди.

Делото било отнесено до компетенцията на Районен съд, а преди ден магистратите оповестиха решението си по казуса.

По време на заседанията били представени всички доказателства, свидетелите изслушани, а потърпевшият и обвиняемият дали пълни обяснения.

Ултрасът признал всички факти и обстоятелства, както и вината си. Той е работещ, неосъждан и без криминални прояви. Поради тези факти, мъжът е освободен от наказателна отговорност. Побоят в дискотеката обаче ще му струва 1000 лева, колкото е наложената му глоба от съда.

Името на чалга бара бе замесено в скандал, свързан с няколко побоя с участието на охраната на клуба, за които TrafficNews съобщи.

Месец преди междуфенския бой на територията на заведението бе пребит млад пловдивчанин. Без причина той е бил удрян и ритан от охранителите в бара. Мъжът е хвърлян по стълбите, докато изпадне в безсъзнание. След посещението си той е получил 8 шева и 10 месеца бездействие от страна на институциите.

Пловдивски мениджър: Охраната на "Сикретс" ме преби като куче, 10 месеца ми мотаят делотоМлад мъж твърди, че без причина е изведен от дискотеката и бит от 7-8 гарда

Подобен е случаят преди месец. Охранителите на клуба извели двама посетители, които според тях нарушавали реда, но вместо да ги изкарат навън, те  затворили единият в една стая и започнали да го бият. Вторият бил бит пред входа на дискотеката. Единият е пострадал по -сериозно, тъй като е бил ритан и блъскан. 

Петима в ареста след нереализиран дуел между охраната на "Сикретс" и пловдивски екшън героиСред задържаните са и двама служители на охранителната фирма, която осигурява реда в клуба

Само преди дни стана ясно, че клуб „Сикретс” работи в нарушение на общинските наредби.  Фирмата е без документи за удължено работно време, а това нарушение е било констатирано след проверка в събота вечер.

Както TrafficNews съобщи, през уикенда се проведоха масирани проверки по нощните клубове на Пловдив.

В „Сикретс” те са продължили над час. Инспекторите са изискали всички документи, като се оказало, че най-важният  липсва – този за удължено работно време.  Разрешителното на фирмата  е изтекло и управата е депозирала молба за ново. Полицията е дала своето становище.  В момента се очаква решението на районния кмет – Стоян Алексиев .

Заради нарушения! Два големи нощни клуба в Пловдив пред затваряне"Сикретс” и „Премиер” са без документи за удължено работно време