Високотехнологична оборудвана оранжерия за отглеждане и последваща обработка на канабис е разбита от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик. Акцията на криминалистите е проведена под наблюдението на Окръжната прокуратура в областния град.

Вчера органите на реда атакували сграда в една от промишлените зони на Пазарджик. Там в две помещения била открита обособена оранжерия за отглеждане и последваща обработка на марихуана. Съоръжението било оборудвано с всичко необходимо за отглеждането на дрогата – системи за контрол на температурата, влажността на въздуха, капково напояване, колектори, осветление, климатизация.

Открити са общо 506 растения канабис в пластмасови саксии, а в съседното помещение и около 7 килограма суха листна маса и съцветия готови за надробяване и последваща дистрибуция.

В хода на акцията са задържани двама криминално проявени мъже - 51-годишен от Пазарджик и 35-годишен от София. Цялата налична дрога и оборудването на наркооранжерията са иззети. Работата по случая продължава, образувано е дознание.

TrafficNews.bg