Жандармерия и полиция нахлуха рано тази сутрин в меката на телефонните измамници Ветово. До момента няма задържани, но са претарашени палатите на ромски босове, научи TrafficNews.bg.

Акцията е под ръководството на Окръжна прокуратура –Русе. Разследването е срещу десетина ало мошеници, срещу които са образувани досъдебни производства за пране на пари. Всички те притежават луксозни имоти, на които ще бъде направена оценка.  Сред тях е Димитър Димитров, адаш по прякор с видния несебърски гангстер Митьо Очите. Той има присъда за ало измами в Тутракан. Последният му е номер да продава фалшиви телефони и резачки. 

Сред другите проверявани тартори на ало мафията са Димитър Столаря, Петър Зуната, Янко Кането, Илиян Братчето. 

По информация на TrafficNews.bg десетимата измамници са криминално проявени, срещу тях има сигнали, че са звъняли на жертвите си от Румъния. В северната ни съседка обаче са въведени законови промени, които вече не позволяват свободната продажба на SIM карти, което затруднява родните измамници.

Досега те въртяха телефони от предварително наети хотели в Румъния, а у нас предварително наети "мулета" прибираха плячката от наивниците, които се хващаха на ало капана. .

До момента експертите от КПКОНПИ са отнели едва три имота на телефонни измамници и те са в Горна Оряховица. Преди 5 години бе конфискуваха дома на Никола Николов.  В полза на държавата бе отнета и къщата на брат му – Злати Николаев, както и на покойния вече Атанас Парушев. Понеже конфискуваните къщи са трудни за продан, често техните собственици остават да живеят в тях срещу наем.