Две коли са били запалени тази нощ в квартал Кючук Париж. Инцидентът е настъпил около 5:00 часа тази нощ на улица „Стефан Стамболов”. По първоначални данни, огънят нанесъл материални щети по Пежо и Фиат.

Местопроизшествието е запазено, извършва се оглед. Разследващи от полицията изясняват причините за възникване на пожара. Уведомена е районната прокуратура.

Медията ни научи, че двете коли са на мъж и жена, като дамата е служителка в затвора. Пловдивчанинът също е бил в системата, а сега работи в пловдивската прокуратура.

Все още не е ясна причината, но според наши източници от затвора се касае за отмъщение.

Припомняме, че с цел мъст бяха запалени колите на бившия шеф на затвора – Божил Иванов, както и на заместникът му -  коменданта на затвора Стефан Николов. Двете коли бяха запалени последователно през декември 2017 година. Тогава бяха задържани три лица - Александър Господинов - Доктора, Илиян Сарийски – Жабата и Цветан Кюркчийски – Тъпото.

И тримата бяха признати за виновни по така повдигнатите им обвинения. Спрямо Александър Господинов е взето едно общо наказание от 5 години лишаване от свобода и за двете престъпления, в които бе обвинен. Сарийски получи 2 години и 6 месеца затвор за увреждането на колата на Георгиев и бе оправдан за вторият палеж, този на колата на Иванов. Цветан Кюркчийски – 3 години затвор и 10 хиляди лева и за двете обвинения.

Обрат по делото за палежите на затворническите шефове: Цецо Тъпото смени показанията си

Доктора, Жабата и Тъпото, обвинени за палежа на колата на шефа на затвора в Пловдив – с присъди

Цецо Тъпото пред пловдивски полицай: Доктора поръча палежите, заплашваше ме! С Жабата го планираха