Полицията в Осло арестува 24-годишен мъж за убийството на 28-годишната българка Галина Сандева, съобщава vg.no. Мъжът е живял в продължение на няколко години в Осло, но адресната му регистрация е в Източна Норвегия. 

Той е обвинен в умишлено убийство, заяви полицейски инспектор Грете Лиен Метлид по време на пресконференция в централата на полицията по-рано в понеделник вечерта. 

Метлид заяви, че обвиняемият е бил задържан без драма и че той е готов да даде показания по време на разпит. Обвиняемият е бил арестуван на адрес, различен от неговия, късно вечерта в понеделник. Засега подробности не се дават. Ясно е само, че етническият норвежец си е признал престъплението и е казал, че много съжалява, за това, което се е случило.

Припомняме, 28-годишната Галина Сандева, която бе намерена убита в собствената си кола в Осло, e била част от мрежа за проституция. "Знаем, че е част от тази мрежа, но не знаем откога е тук. Тя е европейски гражданин и може да се движи свободно", заяви тогава полицейският инспектор, който се занимава със случая.

Тялото на Галина беше намерено от нейни приятели, които са я търсили. Колата, в която е била младата жена, е била открита на паркинг. Полицията е била информирана в 17:19 ч. на 17 декември. Сандева за последно е била видяна предния ден вечерта около 20:30 ч. От полицията не изключват възможността тя да е била с клиент, търсещ секс услуги, или някой, който се е представял за клиент, но е имал други мотиви. 

До този момент разследващите отказват да съобщят начина на убийство, казват само, че става дума за брутален случай.

Мястото, където беше открита мъртва българката: