24-годишният Иван Ставрев, който агресивно нападаше хора в Центъра на Пловдив, бе доведен в Районен съд днес принудително, научи TrafficNews. Той не се беше явил на едно заседание и затова  беше обявен за общодържавно издирване, но днес делото стартира и Ставрев получи наказание. 

Още миналата година през май, той бе пуснат от ареста с мярка "подписка", която днес съдът измени. Това стана след прокурорско забавяне. Срокът на досъдебното производство бе двумесечен и след като държавното обвинение  не беше внесло обвинителен акт в съда, законът изискваше той да бъде освободен. По тази причина хулиганът беше пуснат от следствения арест.

Към момента срещу него има повдигнати 3 обвинения. Първото е за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред – по данни в обвинителния акт заплашвал човек, работещ в заведение в “Капана“ с джобно ножче, ритал и блъскал цилиндрични метални печки, маси и столове в заведението. 

Биячът от Капана излиза от ареста, прокуратурата не му е повдигнала обвинениеОт държавното обвинение не са внесли обвинителен акт срещу Иван Ставрев в законовия срок

Второто обвинение е за това, че на 15 март 2023 г. в Пловдив, по хулигански подбуди е нападнал и причинил лека телесна повреда на жена. 

По данните от обвинителния акт на посочената дата пострадалата вървяла в подлеза на Централна гара, като на въртящата се врата на изхода се разминала с подсъдимия, който след разминаването им, когато тя била в гръб към него, без никаква причина, я ритнал силно с крак в задната част на бедрата. На следващият ден нападнал друга случайна жена, която вървяла по тротоар на бул.“България“ в Пловдив, като я блъснал с две ръце в областта на гърдите, при което последната паднала на земята по гръб и си ударила главата.

Повдигнато е и трето обвинение, за това, че ден по-късно, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като е оказал съпротива към полицаи- псувал и плюл униформените. Упорито и демонстративно е продължил хулиганските действия при отвеждането му в едно от районните управления на МВР – Пловдив. 

Така Иван Ставрев чрез защитника си Пламен Бонев направи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съда. Той се договори на 11 месеца затвор при общ режим, трябва да заплати и разноските направени по делото. Това обясни защитникът му – адвокат Пламен Бонев пред медията ни. При изпълнение на наказанието, ще му бъде приспаднат полицейският арест от 24 часа и прокуроският от 72 часа, както и два месеца, които е прекарал в следствения арест. Така мъжът ще търпи наказание от около 9 месеца.

Считам, че наказанието е адекватно и справедливо. Същото изпълнява и целите на наказанието, а именно генералната и личната превенция, които са заложени в чл. 36 от НК,” посочи адвокатът.

Агресивният мъж, нападал жени в Пловдив, не се яви в съда, обявиха го за издирванеТой има повдигнато обвинение и за това, че е псувал и плюл полицаи