Неуредени сметки по сделка. Това е най-вероятната версия за показното убийство на бизнесмена Петър Христов, според шефа на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски. Той направи коментара за убития преди година бизнесмен в Лясковец, където присъства в четгвъртък на заупокойната молитва в памет на убития командос Емил Шарков, съобщи "Борба". 

49-годишният Петър Христов бе прострелян на 8 януари 2018 г. пред офиса си на ул. "Ралевица" в София. Килърът, който се е криел в съседен строеж уцели с пет куршума бизнесмена - три в гърдите, един в главата и един в шията. До момента няма следа от убиеца, нито категорична версия за причините за покушението.

По думите на комисар Терзийски, разследването, което се води срещу неизвестен извършител не е спряно, дават се отчети за всяко свършено действие. Главният комисар отказа да посочи дали има вече заподозрени и на какъв етап всъщност е разследването за показния разстрел.

Година след убийството, близките на Петър Христов вдигнаха огромен паметник на гроба му във Велико Търново. На него Христов е в цял ръст и усмихнат. Паметна плоча бе сложена и на стадиона в Горна Оряховица, защото той беше основен спонсор на местния "Локомотив". Христов е бивш военен, който нагази в охранителния бизнес, негова е известната с айряна "Балкан" компания "Лактима", участва и в няколко строителни проекта в съдружие с израелски бизнесмени.