Пловдивският окръжен съд ще гледа повторно днес мярката за неотклонение на обвинения в изнасилване на ученичка бивш кмет на Стрелча Иван Евстатиев. 

Евстатиев е привлечен като обвиняем за това, че на 15 януари 2016 година в хотел „Стрелча” в град Стрелча, се е съвкупил с лице от женски пол, ненавършило осемнадесет години, като го е привел в безпомощно състояние.

Зам.-председателят на Окръжен съд – Пазарджик, Александър Александров разпореди преписката по обжалване изменението на мярката за неотклонение «Задържане под стража», наложена от Районен съд – Панагюрище на 12 февруари 2016 г. по отношение на Иван Евстатиев, да бъде изпратена за разглеждане от Окръжен съд – Пловдив.

Мотивите на съдията са, че при предходното постъпване на частна жалба срещу атакуваното определение от 19.01.2016 г., постановено от Районен съд – Панагюрище, с което е взета мярка «Задържане под стража», 15 съдии от Пазарджишкия окръжен съд са си направили отвод, поради личните си и служебни контакти с обвиняемия.

Само 2-ма магистрати не са си направили отвод и поради невъзможност да бъде сформиран въззивен състав, делото е прекратено и изпратено на ВКС за определяне на компетентен съд.

Очаква се и днес пред съдебната палата  в Пловдив да пристигнат протестиращи от Стрелча. Хората за пореден път настояват за справдливо правосъдие.

Още новини четете ТУК

TNS.bg