Близо 100 души излязоха на протест пред Съдебната палата в Пазарджик заради кървавия инцидент в града, при който 27-годишен шофьор уби на място възрастен пешеходец. Близки на убития мъж, както и съпричастни граждани издигнаха плакати срещу безобразията и войната по пътищата.  Те настояват за незабавни и строги наказания за всеки, който е убил на пътя.

„Кой му върна книжката? Многократно му е отнемана, а ако не му беше върната баща ми сега щеше да е жив”,каза със сълзи на очите синът на жертвата. Хората се застъпиха за по-адекватни и сурови наказания за безразсъдните водачи.

„Всеки, който се качи зад волана трябва да има едно наум и да пази другите шофьори”, каза друг от протестиращите.

След като прегазил възрастния мъж, 27-годишният Иван Янакиев бе задържан за 24 часа. Още на следващия ден обаче той напуска полицейския арест без повдигнато обвинение. Чак на третия ден след смъртта на жертвата държавното обвинение намери доказателства, за да задържи шофьора за 72 часа и откри, че при ограничение от 40 км/ч, той е карал с над 100. Оказва се, че Янакиев често нарушавал правилата на пътя. Оставал и без книжка заради шофиране след употреба на наркотици.

 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg