Делото за убийството в Кючука на финалната права: Докараха принудително свидетели в съда

По делото предстои да бъде разпитан още един свидетел, който до момента е неоткриваем

11.07.2024 21:00 5293 0
Делото за убийството в Кючука на финалната права: Докараха принудително свидетели в съда

Делото за убийството в Кючук Париж от лятото на миналата година вече е на финалната права. В днешното заседание бяха разпитани трима от последните четирима свидетели, като двама от тях бяха принудително доведени.

Подсъдим е 56-годишният Колев Колев, който на 8 юли 2023 г. в Кючук Париж е нанесъл побой на приятеля си Тони Тоневски. Според обвинителният акт Кольо Колев умишлено е умъртвил Тони Тоневски, на 60 години, като смъртта е настъпила на 14 юли 2023 г. Обвинение срещу Колев е за умишлено убийство и предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години. Той е с богато криминално досие и е многократно осъждан.

По делото е изяснено, че двамата мъже се познавали и често употребявали алкохол в квартално заведение. На 8 юли 2023 г. се срещнали отново там, като между тях възникнал конфликт. Кольо Колев ударил в лицето Тоневски, след което двамата излезли навън. Там Колев нанесъл побой на другия мъж. Удрял го с юмруци и ритници по главата и тялото. Тони Тоневски успял да стигне до квартална градинка, където легнал близо до пейка. Случайни минувачи видели, че той имал травми по главата и подали сигнал на тел. 112. Пострадалият бил откаран в болница, където починал от нараняванията си на 14 юли 2023 г.

Убийството в Кючука: Жертвата бил с травми по главата и цялото тяло, множество счупвания и кръвоизливиКольо Колев и Тони Тоневски често пиели заедно и не веднъж се стигало до скандали

Днес показания пред магистратите дадоха Венилин Тоневски – син на убития Тони Тоневски, 17-годишно момче и жена, която е видяла безжизненото тяло в парка. Първите двама не се бяха явили на предходните заседания, макар да са редовно призовани, което наложи и довеждането им със съдебна охрана.

Първи на скамейката за разпит застана непълнолетният Кристиян, който на няколко пъти каза пред съда, че е с лека форма на умствена изостаналост и често има черни петна в паметта. Разпитът мина тежко, с множество неизяснени факти и обстоятелства и по желание на адвокатът на подсъдимия Кольо Колев за следващото заседание ще бъде изготвена психиатрична експертиза на Кристиян, за да се прецени дали свидетелят е годен да дава показания.

След него показания пред магистратите даде и синът на убития Тони Тоневски. Той разказа, че е разбрал за смъртта на баща си почти две седмици след убийството, а повечето детайли е научил от медиите. Допълни, че след смъртта на майка му Тони започнал да се събира с лоша компания и пиели. Взимал е пенсия от ТЕЛК, но и той му помагал с пари, макар да се срещали рядко.

Всяка вечер е ходил в кръчмата. За самото убийство собственикът на заведението изкара няколко версии за смъртта му и сам се оплете”, допълни още Тоневски. Именно заради различните версии за следващото заседание отново ще бъде призован мъжа, стопанисващ заведението, както и Венилин Тоневски, за да се направи очна ставка при необходимост.

Последният свидетел разпитан днес - Спаска Аргирова разказа, че във въпросния ден се е прибирала от работа около 17 часа, когато видяла е легнал на земята човек в парка. Бил по корем с пластмасова бутилка от бира до устата.

Реших, че си е пийнал и ще се събуди и ще си тръгне. Към 21 часа вечерта от терасата видях, че човекът е в същото положение, без да е мръднал. Тогава се обадих на 112. Те казаха, че е видимо пребит”, допълни тя.

Като отидохме на място изхърка, но не беше в съзнание. Имаше следи от кръв и беше видимо бит. Качиха го в линейката и след около месец ми се обадиха от районното да дам показания”, разказа още Аргирова, като допълни, че не е чула за конфликти и викове в 4-часовия период, докато е лежал в парка.

По делото предстои да бъде разпитан още един свидетел, който до момента е нередовно призован. За следващото заседание на 7 август ще се направи последен опит да бъде открит, като ще се изиска справки дали работи и къде, дали не пребивава в някои от арестите или затворите в страната и дали има постоянен и настоящ адрес.

Очевидци на убийството в Кючука: Биха се посред бял ден, бяха видимо пияниКольо Колев и Тони Тоневски често пиели заедно и не веднъж се стигало до скандали

Кольо Колев е опитал да прикрие, че е извършил престъплението в Кючука

Кольо Колев обжалва ареста си за убийството в Кючука, бил нанесъл само 2-3 удара на жертвата

Кондукторът, убил познат в Кючука, поиска домашен арест. Разпитват всички свидетели в съда

Пиянски скандали: Две убийства от лятото на 2023 г. влизат в Пловдивския съд

 
 
Изпрати новина