След активно разследване служители от Първо РУ разкриха автор на взломна кражба от параклис в село Марково. Работата започнала по сигнал от началото на месеца, когато било установено, че от малкия църковен храм в гробищния парк на населеното място са задигнати бензинов генератор и различни инструменти, ползвани за извършван ремонт. В резултат на събраните доказателства вчера в районното управление бил задържан 45-годишен пловдивчанин, от когото са иззети откраднатите вещи. Документирането на случая продължава под наблюдение на прокуратурата.

Криминално проявен и осъждан пловдивчанин е заподозрян за поредно посегателство. Във вторник полицаи от Второ РУ предприели оперативни и издирвателни действия, непосредствено след постъпила информация за откраднат дни по-рано велосипед от двор на частен адрес в квартал „Христо Смирненски“ в областния град. В рамките на разследването станало ясно, че съпричастен към кражбата е 40-годишен познайник на полицията, който вчера бил задържан за срок до 24 часа. По случая се води досъдебно производство.

Извършители на домови кражби в две пловдивски села са задържани в резултат на бързи и професионални действия от служителите на реда. Вчера в РУ – Труд бил отведен 32-годишен жител на Костиево, след като задигнал мотопед и три мотоциклета от гаража на свой съсед. Същия ден в полицията в Хисаря се озовал 73-годишен мъж от Дуванлий, хванат с откраднати метални тръби от частен адрес в същото село. Срещу двамата извършители, които са с криминалистични регистрации и осъждани, са образувани полицейски производства.