Във въоръжен обир за 140 000 паунда е участвал арестуваният у нас британец Оуен У. Окръжната прокуратура в Бургас внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение "временно задържане под стража" за 41-годишния англичанин, представящ се с 53 различни самоличности.

Оуен е издирван с европейска заповед за арест, издадена на 21 февруари т.г. от Магистратски съд в Лийдс. Той е уличен  в заговор за извършване на грабеж през септември 2015 г, което според британския криминален закон се наказва с доживотно лишаване от свобода.

В европейската заповед за арест е посочено, че престъплението е извършено в търговски авто-сервиз в Лийдс, чийто собственик е бил ранен с мачете, а по време на грабежа е използван и зареден револвер.

Самото нападение е извършено от други четирима съучастници на Оуен, който го е планирал и е осигурил кола за бягство със задигнатите части за автомобил, оценени за 140 000 британски паунда.

Очаква се Окръжният съд в Бургас да насрочи начален час на заседанието си, което ще бъде проведено днес.

 

Арестуваха англичанин, представял се с 53 различни самоличности в Бургас41-годишният мъж е обявен за международно издирване