Двама телефонни измамници са задържани при показна акция във Ветово. По информация на Trafficnews.bg в ареста са братя Красимир и Илиян Илиеви на 26 и 30 години. Полицията е по следите им от месеци след като излъгали десетки възрастни хора в Бургаско. Измамените дали всичките си спестявания.Става въпрос за хиляди левове, но от МВР не обявяват точната сума. Разследващите стигнали до братята чрез мулето им.

Куриерът бил задържан, докато прибирал парите на една от жертви си. В ареста той признал за кого работи. Разказал, че измамниците използвали най-печелившата схема до момента-полицейска акция. Възрастните хора смятали, че съдействат на полицията и давали всичките си пари. Всъщност братята не работели сами, разказаха източници на Trafficnews.bg. Тартор на бандата е Георги Василев под прякор Бодито. В момента той работи от Румъния и доста често е в полезрението на полицаите, но до момента не е задържан за дълго време.

Още две мулета на измамници от Ветово са задържани, но от плевенската полиция. Първият се казва Йоско и е от плевенско село. Той взел всичките пари на 82-годишна жена от Горни Дъбник. Тя била измамена по схемата, че са необходими средства за животоспасяваща операция на нейна близка, която била на лечение във Военна болница в Плевен. Жената повярвала и дала на мулето 7000 лева. Другият куриер се казва Марин. Той е от Долна Митрополия. Задържан е докато взима пари от възрастна жена в плевенско село. Общото между тях е, че и двамата работят за хора от Ветово. Разследващите смятат така, защото куриерите оставали на едно и също място спечелените пари, а именно близо до голям магазин на входа на Русе.

Образувани са досъдебни производства.

12-годишен падна в капана на ало измамници, даде им 15 бонаМомчето от София събрало всички семейни пари заради мним полицай

Ало мафията вкара кметове и свещеници в новата си схемаМним божи служител е новият персонаж в репертоара на измамниците

Мишинито измислил "полицейската акция", Бобито я прилага. Как работят ало измамниците?Всичко започва с: "От Криминална полиция се обаждам, казвам се гл. инспектор…"

Румъния ни върна Бобито – тарторът на родните ало измамници. Той "Supreme" ("Върховен")Заедно с него на Дунав мост ни бяха предадени още четирима от бандата му