12-годишно дете от София е станало жертва на телефонен измамник преди два дни, научи TrafficNews. Ученикът е дал на мошениците всички налични пари вкъщи в различна валута, общо за 15 хиляди лева.

На телефона му позвънил мъж, който се представил за инспектор Асен Йорданов от полицията.

После обяснил на детето, че разследва схема с телефонни измами и има нужда от съдействие. Момчето казало, че е само вкъщи и дало телефоните на родителите.

Измамниците се свързали с майката и започнали да я убеждават и нея. Тя не повярвала и опитала да се свърже със сина си, но не успяла защото линията била заета.

През това време ало бандитите го убеждавали да събере всички налични пари вкъщи и да ги остави в градинката пред блока. Детето разговаряло с трима души-двама мъже и и една жена.

Близо час детето разговаряло по телефона и накрая успели да го убедят. Хлапето събрало всичките пари от вкъщи - 6500 евро, щатски долари и евро.

После сложило в плик пачките на обща стойност 15 хиляди лева, който съгласно указанията на измамниците били оставени в градинката пред блока.

Разследването установило, че ало бандитите са звъняли от румънски номера.

Според източници на МВР, два месеца след голямата акция в Горна Оряховица и Румъния, когато бе задържана групата на Борислав Димитров-Бобито, телефонните измамници са се кротнали, но сега отново са се активизирали.

Новата схема обаче е да звънят на мобилни номера, а не както беше преди на стационарните телефони.

Измаменото 12-годишно момче е четвъртият случай в България, при който дете става жертва на телефонен измами, твърдят от полицията.

Спипаха шампион по ало измами, изкарал 150 бона от 18 жертвиЗадържаният 54-годишен габровец се представял за полицай