Румънските власти предадоха тартора на родната ало мафия Борислав Димитров-Бобито.

С белезници на ръцете, облечен тематично със суитшърт "Supreme" (в превод "Върховен" – бел.ред.), Бобито и другите четирима задържани и предадени на родната полиция, криеха лицата си.

Това се случи днес на обяд на гранично-контролния пункт на Дунав мост.

TrafficNews припомня, че членовете на организирана престъпна група за телефонни измами бяха задържани на румънска територия. Предстои да им бъдат предявени обвинения, както и да бъде гледана мярката им за неотклонение в Специализирания съд.

Бандата на Бобито беше разбита при координирана съвместна полицейска акция в Горна Оряховица и в Румъния на 18 април. Тя е подбирала жертвите си основно в София, където за тях като "мулета" е работило цяло семейство, което също беше задържано. А съдът ги освободи с по-лека мярка.

"Въртачите", които звънят на набелязаните номера, обаче са били настанени в хотели в северната ни съседка. Групата е разследвана още от 2017 г, като любимият й номер, с който е залъгвала предимно заможни пенсионери, е "полицейска акция". Схемата е измислена от друг тартор на ало-мафията Кольо –Мишинито. Той също е от Горна Оряховица.

Бобито и компания да заработили над 2 милиона лева от измами, стана ясно след акцията.

До задържането на Бобито, според запознати, се е стигнало чрез подадена информация от друг бос на ало мафията - Димитър Георгиев - Стържито. Той живее в меката на телефонните измамници Ветово и беше задържан преди месец в центъра на Русе, докато взимаше парите от друга телефонна измама.

Сред най-големите удари на бандата на Бобито са 420 бона, взети от известната столична реститутка и акционер в застрахователна компания Жасмин Куртева, внучка на видния деец на ВМРО Владимир Куртев, един от четиримата инициатори на акцията за спасяване на българските евреи през 1943 г.

Друг голям удар е от 76-годишен дядо, който дори разпродал имотите си и дал обща сума от 500 хиляди лева. Като се усетил, че е измамен, отишъл да си иска парите от полицията, затова че е съдействал.

Заедно с Бобито днес бяха предадени и "въртачите" Димитър Маринов-Миткас и Атанас Атанасов-Малката Рака, както и "логистиците" братята Николай Стефанов-Питката и Илиян Стефанов-Льонито. Другият въртач Георги Димитров, който е баща на Бобито, е в Горна Оряховица.

Това е Бобито, макар и с променена външност и пусната брада.

Мишинито измислил "полицейската акция", Бобито я прилага. Как работят ало измамниците?Всичко започва с: "От Криминална полиция се обаждам, казвам се гл. инспектор…"

Как разбиха ало бандата на Бобито, която прави най-големите удари в СофияТарторът и основните играчи в схемата остават в ареста в Румъния, готвят тяхното екстрадиране

Ало бандата на Бобито като семейна фирма, TrafficNews разкри кой кой е в схематаБащата и братовчеди на тартора са звъняли на жертвите и са организирали набавянето на SIM картите и "мулетата"

Разбиха ало бандата на Бобито, направил удар за 600 бонаПри акцията в Горна Оряховица и Румъния са задържани 30 души, иззеха 6 лимузини

Босът на ало мафията Стържито остава в арестаТой е обвинен за четири измами