След като TrafficNews.bg първи ви съобщи за разбития склад за "маркови" маратонки, вижте и официалната информация по случая.

На 05.11.2014 г., във връзка с получен сигнал била извършена проверка на складови помещения в складова база „НОРДИКС“ гр. Пловдив. При проверката се установило, че в едно от складовите помещения има налични електрическа преса, обущарски инструменти, множество метални знаци на различни търговски марки – „Армани“, „Гучи“, „Долче и Габана“, „Прада“ и други, както и спортни обувки и дамски боти с метални знаци на горните фирми и залепени етикети на същите. В помещението имало голям обем приготвени запечатани пратки с пликове на куриерска фирма „Еконт Експрес“, заедно с листове с получатели и спортни обувки с отличителните знаци на различните търговски марки, както и множество разписки от „Еконт“ за наложен платеж.

По случая е образувано досъдебно производство срещу Неизвестен извършител, който без съгласието на притежателя на изключителното право, използвал в търговската си дейност марка, обект на това право – престъпление по чл. 172б, ал. 1 от НК.

По делото са извършени множество следствени действия до настоящия момент, с които са иззети голям обем спортни обувки, дамски ботуши и други артикули, означени със знаци, сходни или идентични с тези на марките „Адидас“, „Пума“, „Найк“, „Рийбок“, „Конверс“, „Армани“, „Гучи“, „Лакост“, „Луиз Вютон“ и други – общо около 25 000 броя.

В хода на разследването са привлечени като обвиняеми две лица – Ф. М. и Р. М. за извършено от тях престъпление по чл. 172б, ал. 2, във вр. с ал. 1 от НК – за това, че в съучастие са ползвали в търговската си дейност марки, без съгласието на притежателя на изключителното право, като от деянието са причинени значителни вредни последици. По отношение и на двете лица са взети мерки за неотклонение „Гаранция“ в размер на 10 000 лева за всеки от тях.

Разследването по делото продължава.

Вижте още ТУК

TrafficNews.bg