Петима са пострадали при пътно-транспотни произшествия станали вчера. Първата катастрофа е регистрирана сутринта на пътя между селата Драгор  и Динката.44-годишен софианец блъснал с Фолксваген пакрирания в близост до банкета лек автомобил Ауди.

Така в резултат на сблъсъка пострадала намиращата се извън паркиралото возило 69-годишна жена от Пазарджик. Тя е транспортирана от екип на Спешна помощ в МБАЛ-Пазарджик с различни травми и наранявания, но без опасност за живота. Алкохолната проба и на двамата водачи е отрицателна.

Втория случай станал снощи около 19.00 часа на пътя между селата Мало Конаре и Пищигово. Служители на сектор Пътна полиция получили сигнал за обърнат по таван лек автомобил Опел. Полицаите установили, че във возилото са пътували няколко човека, които са настанени в МБАЛ-Пазарджик.

В лечебното заведение били закарани 25-годишна жена от стрелчанското село Смилец, както и три непълнолетни момчета на възраст между 12 и 16 години от село Мало Конаре.

Най-тежко е състоянието на 12-годишното момче, което с множество фрактури, наранявания, черепно-мозъчна травма и е с опасност за живота. На местопроизшествието е извършен оглед, установява се кой  е управлявал катастрофиралия автомобил. На всички е взета кръвна проба са лабораторен анализ.

Снимка: Архив

TrafficNews.bg